Annons

Elias Holmström gick inte att stoppa

Vinslövs HK vann fyrapoängsmatchen borta mot H65 Höör med 33—23 (14–11) tog därmed ett stort kliv mot nytt kontrakt i division I.
Stor matchhjälte blev Elias Holmström med 13 mål.
– Elias var grym och gick inte att stoppa den här kvällen, säger tränaren Peter ”Cassa” Jönsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 16 mars 2018
Elias Holmström svarade för 13 mål när Vinslöv besegrade H65 Höör med 33–23 och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt i division I.
Elias Holmström svarade för 13 mål när Vinslöv besegrade H65 Höör med 33–23 och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt i division I.Foto: Bosse Nilsson

Inför avkast skiljde det en poäng mellan lagen. H65 Höör låg på kvalplats – Vinslöv precis över strecket.

En klassisk fyrapoängsmatch med andra ord.

Annons

– Vi har tre bollar med oss in i halvtid men i inledningen av den andra halvleken så åker vi på ett par billiga utvisningar och då får H65 vittring. Men sen är vi starka när det ska avgöras, säger ”Cassa”.

Sista kvarten är det spel mot ett mål. Vinslöv, som gick runt på många spelare, hade mest ork när det skulle avgöras och hade inga problem att kontrollera matchen in i mål

Inte minst Elias Holmström hade en fantastisk kväll och svarade för 13 mål.

– Elias var grym i andrafaskontringarna. Dessutom spelade vi med två linjespelare under en period och då orkade de inte hålla Elias, säger ”Cassa”.

Spelmotorn Ludwig Rosenberg var tillbaka efter sin semester. Även det en avgörande pusselbit.

– Vi får en annan stabilitet i spelet med Ludwig på planen, säger ”Cassa”.

På torsdag spelas den sista omgången i division I. Vinslöv tar emot bottenkollegan Warta på hemmaplan. Göteborgarna är två poäng bakom Vinslöv – men en match mindre spelad.

– De möter Kroppskultur och tar Warta poäng i den matchen så är det klart att Kroppskultur får kvala samtidigt som vi är helt klara, säger Peter ”Cassa” Jönsson och fortsätter:

– Vi vill avsluta snyggt och går för två poäng inför vår hemmapublik.

Annons

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons