Annons

EM-dags för bröderna Pacek

Det är inga större förväntningar på brödraduon från Kristianstad, Martin och Robin Pacek, inför judo-EM i israeliska Tel-Aviv, som drar i gång på torsdagen.
Judo/Kristianstad • Publicerad 25 april 2018
Judobröderna från Kristianstad, Martin och Robin Pacek, tävlar i EM i Israel.
Judobröderna från Kristianstad, Martin och Robin Pacek, tävlar i EM i Israel.Foto: Jessica Gow/TT

Den tidigare världstvåan, 30-årige Martin Pacek, som tävlar i -100 kilo, är för första gången på väldigt länge inte seedad i ett Europamästerskap. Årets bästa placering är en kvartsfinalplats i Grand Slam-tävlingen i Paris i februari.

Martin Pacek.
Martin Pacek.Foto: Peter Åklundh

För lillebror Pacek, Robin, 27, har sedan tidigare ett EM-brons (2016) i bagaget. Efter den tunga OS-smällen i Rio 2016 har Robin tävlat sparsamt och halkat långt ner i världsrankningen. I år har han matchat i gång på lite lägre nivå med European Open-tävlingar där han med tio matchvinster har tagit två brons på två försök.

Annons

Det svenska EM-målsättningen är två medaljer där Tommy Macias (-73 kilo) och Anna Bernholm (-70 kilo) ses som de stora svenskhoppen.

Robin Pacek går in i mästerskapet på fredag – storebror Martin tävlar på lördag.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons