Annons

Emmas bästa tävling genom tiderna

Golf • Publicerad 4 mars 2018
Emma Nilsson.
Emma Nilsson.Foto: Tommy Svensson

Emma Nilsson, Sölvesborgs GK, avslutade riktigt bra på Europatourtävlingen i Coffs Harbour, Australien. Det blev tre birdies och tre under par (68 slag) på den fjärde och avslutande rundan. Den fina avslutningen innebar att Yngsjötjejen slutade på en delad 16:e plats med totalt tre under par. En riktigt fin placering för Emma Nilsson som har spelat stabilt under inledningen av året.

Detta var faktiskt Emma Nilssons bästa placering på Europatouren genom tiderna.

Annons

”Jag känner att spelet varit bra hela tävlingen med 14-15 greenträffar per runda. Men i dag trillade även några längre puttar i, så det var roligt. Jag är även nöjd över att jag klarat fyra av fyra av fyra cutter på de tävlingarna jag har spelat här i Australien”, skriver Emma Nilsson i ett mejl till Bladetsporten.

Dock var Emma Nilsson långt ifrån att bli bästa svenska i tävlingen. Bäst gick det för Camilla Lennarth som blev delad femma (sju under par).

Även Daniela Holmqvist (delad nia), Jenny Haglund (delad 13:e) och Cajsa Persson (do) hamnade före Emma Nilsson i resultatlistan.

Tävlingen vanns av Meghan Maclaren, England, som hade en slutscore på tio under par.

För Emma Nilsson väntar nya äventyr på Europatouren.

På måndagen tar hon flyget till Sydafrika där det med start på torsdag väntar tävling på Westlake Golf Club utanför Kapstaden. Där får hon sällskap av lillasyster Sarah Nilsson, Kristianstads GK i Åhus.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons