En halvlek – sen vaknade Ebbas tjejer

Vinslövs HK vann första halvlek. Kristianstad Handboll vann matchen med 34–22. ”Jag skällde ut dem efter noter i halvtid och det gav resultat”, säger tränaren Lennarth Ebbinge.
Sport • Publicerad 14 februari 2013
Julia Isberg var bäst på plan i första halvlek. 16-åringen gjorde då sex mål, men blev punktmarkerad i andra halvlek.Foto: Peter Åklundh
Elena Persson i Vinslöv överlistar Lina Albin.
Elena Persson i Vinslöv överlistar Lina Albin.Foto:
Domaren Krister Andersson pekade finger åt Maja Hansson.
Domaren Krister Andersson pekade finger åt Maja Hansson.Foto:
Kristianstads bolltrollare Frida Svensson svarade för fem mål.
Kristianstads bolltrollare Frida Svensson svarade för fem mål.Foto:

Kristianstad Handboll är redan klart för kval till allsvenskan och tog bland annat beslutet att vila den tjeckiska landslagsspelaren Martina Chrova.

– Hon stukade foten i förra matchen och det finns ingen anledning att riskera att skadan ska förvärras, menar Ebbinge.

Vinslöv saknade flera spelare av andra anledningar men hade något Kristianstad saknade i första halvlek. Mod, vilja och energi.

– Handboll är en viljesport och vi var inte på banan i första halvlek, säger Lennarth Ebbinge som gav spelarna en rejäl hårfön i halvtid.

– Och det gav ju resultat.

Julia Isberg sköt Vinslöv till halvtidsledning. I andra halvlek fick den 16-årige talangen stå och titta på – punktmarkerad. Och med sin vassaste skytt bortplockad så hade Vinslöv inget att komma med.

Hemmalaget gjorde 8–0 (!) på de åtta inledande minuterna i andra halvlek. Klasskillnaden var påtaglig.

–  Andra halvlek är jag nöjd med, mycket nöjd till och med. Då spelar vi som ett lag, säger Lennarth Ebbinge, som avslöjar att laget kommer att träna på fram till kvalet mot, vad det verkar, Lidköping.

Vinslövs tränare för kvällen, Per-Ola Larsson, hoppas att Kristianstad tar klivet upp.

– Det skulle hela regionen må bra av.

Vad ger du dem för möjlighet?

– De har en tydlig spelidé, är bra tränade och springer rejält så varför inte.

Måste vinna två

Vinslövs stjärna Martina Larsson är inte lika övertygad.

– Jag hoppas jag har fel, men i mina ögon så saknar de en målvakt.

För Vinslöv gäller det att få tillbaka ett antal nyckelspelare i jakten på en plats bland de fyra. Amanda Olsson och Linette Landin är skadade – men Martina Larsson ska kunna spela de tre matcher som återstår. Vinslöv har kvar att möta Trelleborg (h), Kalmar (h) och Växjö (b).

– Fyra poäng bör räcka, säger Martina Larsson.

– Fyra poäng är ett måste. Vi kan behöva vinna alla, kontrar Per-Ola Larsson, som fick hoppa in och coacha laget sedan ordinarie tränaren Joakim Forsberg fått kasta in handduken på grund av ischias.