Annons

Eslövs ”asfaltskung” bäst även på gruset

Som förväntat var Mats Andersson, Eslövs MMK ostoppbar när det kördes RS-DM i stenbrottet utanför Dalby. Mats vann med halvminuten före Hässleholms Rolf Grybb.
Sport • Publicerad 10 september 2013
Foto: Foto: Tommy Svensson

Arlövs MC hade lite nyheter i årets AMC-Rajset, bland annat hade gruspartiet utökats vilket ställde till en del problem.

Bland annat gick det överstyr för Svedalas Jonny Hansson som fick ge upp redan i första heatet efter avåkning med Opel Mantan.

Annons

Dock vållade inte ”grusåkandet” asfaltskungen Mats, med dotter Frida som kartläsare, några problem. Hans femte seger för året stärkte ytterligare hans DM-ledning.

En ledning som är 43 poäng före SMK Hörbys Tommy Andersson.

Hässleholmsdominans

DM-trea och fem poäng bak Andersson är Hässleholms Rolf Grybb som slutade tvåa efter Mats i Dalby.

Hässleholmsseger efter en tät uppgörelsen blev det när Roger Slobergs Citroën var 1,1 sekund före SMK Hörbys Johnny Ottosson i B-förarnas Klass D1.

I C-förare D4 var det Hässleholm för hela slanten och Fredrik Dehlin som bytt bort sin Suzuki mot en Golf var allra bäst.

Tvåa och trea slutade klubbkompisen Fredrik Karlsson före Stefan Olofsson.

Nästadeltävling i RS-DM/Asfaltcup körs ute på Wendesområdet i Åsum när Kristianstads MK gör comeback som ”asfaltarrangör. C4-Specialen körs den 22 september.

Mikael Hallqvist
Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons