Får bidrag för att utveckla ungdomsverksamheten

Friidrott/Öllsjö Artikeln publicerades
KFUM Kristianstads ordförande Åke Duvander tar emot checken på 25 000 kronor från Lions Club Kristianstads president Thomas Göranson.
Foto: Lasse Ottosson
KFUM Kristianstads ordförande Åke Duvander tar emot checken på 25 000 kronor från Lions Club Kristianstads president Thomas Göranson.

För några år sedan var friidrottsklubben KFUM Kristianstad nedläggningshotad. Nu ser läget annorlunda ut.

På tisdagskvällen tog klubben emot en check på 25 000 kronor för att utveckla ungdomsverksamheten.

På tisdagskvällen var det höstavslutning i Liviushallen i Öllsjö för KFUM Kristianstad. Barn och föräldrar var samlade för en trivsam kväll.

Friidrottsklubben bjöd dessutom på en överraskning när Lions Club Kristianstads president Thomas Göranson överräckte en check på 25 000 kronor.

– Vi har fått in en del ansökningar, bland annat från KFUM Kristianstad. De var nära att få lägga ner för några år sedan. Den nya styrelsen har gjort ett bra jobb och vi vill stötta dem på ett hörn och hjälpa dem att få igång verksamheten. Jag är själv gammal KFUM:are och känner att det är extra roligt att just de får det här bidraget, säger Thomas Göranson.

KFUM:s ordförande Åke Duvander berättar att pengarna oavkortat kommer att gå till utbildningar till ledare och tränare.

– Det är nödvändigt att ha utbildade ledare som har grunderna och hänger med i de senaste trenderna. Vi har runt 100 aktiva i träning, nu vill vi få igång tävlingsverksamheten också, säger Duvander.