Flensburg nästa: Största matchen någonsin

Zagreb Artikeln publicerades
2014 avgjorde Flensburgs Hampus Wanne Champions League-finalen med sin avgörande straff. Nu kommer Wanne och resten av svensktyskarna till Kristianstad.
Foto: Martin Meissner
2014 avgjorde Flensburgs Hampus Wanne Champions League-finalen med sin avgörande straff. Nu kommer Wanne och resten av svensktyskarna till Kristianstad.

Jim Gottfridsson, Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne.

Där har ni de svensktyska stjärnorna som gästar Kristianstad Arena om knappt tre veckor för att spela åttondelsfinal i Champions League.

– Går allt som vi vill kommer vi att möta Flensburg hemma lördagen den 24 mars, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.

Det blir alltså svensklaget Flensburg-Handewitt som IFK Kristianstad ställs mot i sin första åttondelsfinal i Champions League någonsin.

Klubben som skrällvann Europas finaste klubbturnering för fyra år sedan efter ett straffdrama.

Laget är också välkänt i Kristianstad med omnejd tack vare deras frekventa gästspel på Åhus Beachhandboll varje sommar.

– Det blir kul att möta Flensburg. Det är en stor utmaning för oss och vi måste fokusera på vår prestation. Flensburg är såklart stora favoriter men vi ska sälja oss dyrt och försöka göra livet surt för dem, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

Hur stor är skrällchansen?

– Det är svårt att ranka så, men chanserna är väl inte jättestora. Men vi får se, all press och alla förväntningar ligger ju på dem. Lite så som det var mot Zagreb i dag. Det var ett ganska bra läge för oss när vi kunde slå lite underifrån.

Klubbchefen Nikolas Larsson gick runt och myste tillsammans med ordföranden Johan Cosmo i Arena Zagrebs katakomber. Och förutom att båda kunde konstatera att man lyckades skriva ett nytt fantastiskt kapitel i klubbens historia så tittade man också framåt.

– Matcherna mot Flensburg kan bli något alldeles extra, säger Nikolas Larsson.

Johan Cosmo gick ett steg längre.

– Hemmamatchen mot Flensburg kommer att bli det största idrottsevenemanget någonsin på klubbnivå i Kristianstad.

IFK har redan lagt in önskemål om att få spela hemmamatchen (IFK inleder på hemmaplan) mot Flensburg lördagen den 24 mars.

– Vi får definitivt besked av EHF på tisdag eller onsdag, säger Nikolas.

Returen kommer sedan att spelas under påsken som inträffar helgen därpå.

– Men vi vet inget datum där. Klart är i alla fall att vi kommer att ordna en supporterresa till Flensburg och jag tror att det finns ett stort intresse bland våra supportrar för att hänga med på en sådan resa, säger Nikolas.