Annons

Bladetsporten portade när Flensburg stängde träningen

IFK körde som vanligt öppen träning inför ”Gubbligan” och övriga intressenter.
Lika öppet var det inte hos Flensburg.
– Träningen är stängd, meddelade Jim Gottfridsson innan deras träning i Kristianstad Arena skulle inledas.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 23 mars 2018 • Uppdaterad 24 mars 2018
Ola Lindgren
Ola LindgrenFoto: Bosse Nilsson

Vi fick alltså aldrig ta pulsen på Flensburg inför den första åttondelsfinalen.

Bladetsporten bänkade sig i Kristianstad Arena för att bevittna träningen, men efter bara några minuter lät den svenske mittnian Jim Gottfridsson meddela att träningen minsann var stängd.

Annons

I stället fick vi nöja oss med den familjära IFK-träningen där ”Gubbligan” drog anekdoter så det stod härliga till samtidigt som Ingemar Gannby gav Ola Lindgren en rejäl omgång på massagebritsen.

När Lindgren väl var färdigknådad så delade han ut sina sista direktiv till sina spelare.

Efter träningen medgav han att det varit lite större fokus på veckans träningar och att det är en speciell match för klubben men även för spelarna och honom själv.

– Men samtidigt kan vi inte ta det till en nivå där vi inte kan hantera det. Vi måste ha våra rutiner och göra det vi brukar inför matcher, det gäller alla, inklusive mig själv, säger Ola Lindgren.

Vilket resultat krävs i första matchen?

– Finns ingen anledning att spekulera om totalen redan nu, vi ska försöka vinna den här första matchen och det kommer bli svårt nog.

Hur stor chans har ni att gå vidare?

– 10-15 procent, max. I den här första matchen är väl segerchansen lite större.

Passar Flensburg er bra eller dåligt?

– Det är ett snabbt lag och ett av de bästa kontringslagen i Europa så de kanske passar oss illa så sätt. Men herregud, vi är i åttondelsfinal i Champions League, då är alla lag bra.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons