Annons

Fler skador i IFK – trio tvingas tacka nej till landslagsspel

Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen saknades redan inför matchen mot Eskilstuna Guif. Och efter förlusten stod det också klart att Albin Lagergren är skadad och tvingas tacka nej till landskamperna mot Kroatien.
Handboll/Eskilstuna • Publicerad 1 april 2018
Albin Lagergren tackar nej till landslaget.
Albin Lagergren tackar nej till landslaget.Foto: Anders Nilsson

IFK Kristianstad var hårt skadedrabbat redan inför mötet med Guif. Förutom Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen hade även Arnar Freyr Arnarsson blivit magsjuk under matchdagen och spelade bara ett par minuter.

Dessutom hade Albin Lagergren haft känningar i både ljumsken och i hälsenan inför matchen. Därför var det i princip redan bestämt att han skulle avstå dubbellandskamperna mot Kroatien den 5:e och 7:e april.

Annons

Och när han dessutom fick nya smällar mot Guif växte oron i IFK-lägret.

– Det värsta som hände i dag var Albins skada. Han fick en typ av lårkaka på den stora sätesmuskeln. Sedan hade han ont i ljumsken sedan tidigare så han var lite handikappad hela matchen tyvärr, säger IFK-massören Ingemar Gannby.

Lagergren kunde knappt gå efter matchen.

– Var har jag i-n-t-e ont?

– Jag drog till ljumsken när jag var i luften och när jag väl ramlar så får jag en lårkaka och sedan slår jag till höftkulan, säger han.

Därför tackar han nu nej till landslagsspel under den kommande veckan. Det gör för övrigt även skadade duon Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen.

– Jag har haft känningar i hälsenan och ljumsken sedan tidigare, så det är ingen idé att chansa, säger Lagergren, som var uppenbart besviken efter förlusten.

– Vi är alldeles för mesiga bakåt. De får springa runt oss hela tiden och vi får inga stopp. De är små och snabba, vi måste spela tuffare, säger han.

Lagergren fick, trots skadorna, gå tufft mot Guif och tränaren Ola Lindgren använde sig bara av fyra niometersspelare under hela matchen.

– Det är tunt på bänken. Tyvärr tycker jag inte att jag har den kvalitén där bakom så att jag kan använda mig av de spelarna, säger Lindgren.

Annons

Men om det såg tunt ut inför den här matchen ser det desto mer lovande ut inför den tredje kvartsfinalen den 11 april.

– Då är Helge med, det är jag övertygad om. ”Ollie” också, och jag hoppas att även Tim är med då, säger Ingemar Gannby.

Albin då?

– Det är inga problem, säger Gannby.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons