Annons

Flera IFK-spelare VM-aktuella

Handboll/Kristianstad • Publicerad 11 december 2018 • Uppdaterad 12 december 2018
Foto: BOSSE NILSSON

Om drygt en månad, närmare bestämt den 9 januari, drar handbolls-VM i Tyskland och Danmark i gång. Sedan tidigare står det klart att IFK Kristianstads niometersspelare Philip Henningsson finns med i den stjärnspäckade svenska VM-truppen som innehåller namn som Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz. Nu har Sverige släppt hela bruttotruppen på 28 spelare och det är flera bekanta namn, sett med IFK-ögon. Vänsternian Markus Olsson, Toulouse, mittsexorna Fredric Pettersson, Montpellier och Anton Lindskog, Wetzlar, har alla ett förflutet i IFK Kristianstad och kan få chansen i mästerskapet.

Anton Lindskog.
Anton Lindskog.

Även hos våra nordiska VM-grannar; Norge och Island hittar vi intressanta namn. I Norges bruttotrupp finns IFK:s hårdskjutande högernia Stig-Tore Moen Nilsen med. Andra IFK-bekanta namn i truppen är Joakim Hykkeryd, Kristian Björnsen och Christian O'Sullivan.

Annons

Tre IFK-spelare kan komma att färga Islands VM-lag. Att IFK-kaptenen Olafur Gudmundsson och Arnar Freyr Arnarsson blev uttagna var ingen större skräll. Även IFK:s unge högernia Teitur Örn Einarsson, 20, är aktuell för mästerskapsdebut på seniornivå.

Slutligen kan även mittnian Marc Canellas ta en plats i Spaniens VM-lag. (KB)

Teitur Örn Einarsson.
Teitur Örn Einarsson.Foto: BOSSE NILSSON
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons