Annons

KHK utklassat: ”Svårt att vinna Formel 1 med en folkvagn”

Det var inte mycket som talade för att Kristianstad HK skulle ha något att sätta emot danska storlaget Köpenhamn.
Och det hade de orangeklädda inte heller.
Köpenhamn vann matchen i Idrottshallen med förkrossande 12-36.
Handboll • Publicerad 23 juli 2018
Sarah Carlström gjorde fyra av KHK:s 12 mål.
Sarah Carlström gjorde fyra av KHK:s 12 mål.Foto: ARNE FORSELL

Kristianstad HK fick sig en riktig handbollsläxa när danska mästarna Köpenhamn fullständigt körde över de orangeklädda hemmaspelarna. Matchen var egentligen över efter bara några minuter, men det stoppade inte det danska storlaget som kom i våg efter våg och satte mål efter mål bakom nyförvärvet Petra Kudlackova.

– Det var mycket spring och de kontrade mycket. Jag tycker att vi borde smällt på dem lite mer, säger KHK:s Sarah Carlström.

Annons

KHK:s vänsternia blev lagets bäste målgörare med fyra mål. Fyra mål av totalt 12.

KHK hade inte bara svårt att få stopp på danskornas offensiva spel. Framåt tog det allt som oftast stopp och misstagen avlöste varandra.

– Ingen av oss på nio meter har spelat ihop tidigare, så tajmingen satt inte där och då blir det en del tekniska fel som de utnyttjar på bästa sätt.

Slutresultatet skrevs till hela 12–36 och flera av Köpenhamns storstjärnor visade upp sitt register för publiken, bland annat landslagsspelarna Hanna Blomstrand och Linn Blohm som gjorde två mål vardera.

– Jag tycker det är jättekul att spela mot den här snabba handbollen. Sen är det tråkigt att vi inte kan stå upp bättre, säger Carlström.

Sarah Carlström är tillbaka efter en axeloperation och det har varit en tuff vecka för nyckelspelaren i KHK. Först spel i Åhus Beachhandboll och nästintill en hel match nu under måndagen.

– Det var min första matchen på jättelänge och jag känner att det inte sitter helt och hållet, men det känns bra i axeln och nu är det bara att köra på.

Tanken från början var att Carlström knappt skulle spela matchen på Handbollsfiestan, men ett par återbud under dagen gjorde att tränaren Ulf Schefvert inte hade något val.

– Vi var tvungna, annars hade vi i princip inte kunnat spela matchen. Det är tufft att möta ett av nordens bästa lag med så lite folk (totalt tio utespelare och en målvakt), säger Schefvert.

Din syn på matchen?

Annons

– Det var tufft för tjejerna, men de krigar på bra. Det är inte lätt att möta ett lag som kan slänga in tre uppställningar samtidigt som vi saknar folk. Det är svårt att vinna Formel 1 med en folkvagn, men nu är vi i gång i alla fall.

Fyra av lagets nyförvärv fick visa upp sig. Målvakten Petra Kudlackova stod hela matchen och Linnea Efraimsson, Julia Andrejic Nilsson och Sally Sivertsson fick alla spela mycket.

Julia Andrejic Nilsson gjorde debut som KHK-spelare.
Julia Andrejic Nilsson gjorde debut som KHK-spelare.Foto: ARNE FORSELL

– Det var Julias första match sedan hon födde barn och visst var skotten lite tama stundtals, men hon vågade ta för sig och fick in några bollar till slut. Petra var aktiv och kämpade på. Det är nyttigt för tjejerna att se vilken nivå det är på de som ska spela Champions League.

Nästa vecka tränar KHK på som vanligt innan H65 Höör väntar i ett dubbelmöte den andra och fjärde augusti.

– Då ska vi vara mer redo, lovar Schefvert.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons