Förlust för hemmafavoriten

Sport Artikeln publicerades

(Uppdaterad 14.01) Joakim Karlsson blev för tuff. Driton Rama förlorade prestigemötet i "C4 Time 4 Champions". "Han förtjänade att vinna", säger Rama efter galan.

Med en SM-titel och ett massivt publikstöd i ryggen klev Driton Rama in i ringen med ett uppumpat självförtroende. Första mötet med Joakim Karlsson skulle bli ihågkommet som en stor kväll för en hyllad hemmafighter.

Verkligheten blev en annan.

Karlsson var starkare och mer distinkt och Driton Rama fick ägna stora delar av fighten till att hålla sparkar och slag borta från ansiktet.

– Jag var lite väl spänd hela matchen. Jag borde slappnat av mer, säger Driton Rama.

Domarna tevkade inte och gav Joakim Karlsson en klar 3–0-seger.

– Han fick in lite fler träffar än mig och förtjänade att vinna. Men det var en rolig match, jag njöt hela tiden, säger Driton som efteråt hyllade de knappt tusen personerna på läktarna.

– En helt underbar publik, kul som fan att det kunde komma så många.

Driton som själv varit en av de drivande krafterna bakom galan hade mycket att stå i även under sin egen uppladdning.

– Det har varit stressigt. Även nu innan matchen frågar folk hela tiden så man måste springa iväg, men jag skyller absolut inte på det. Jag och Joakim är bra vänner även nu efter matchen.

Bättre gick det för brorsan Burim Rama. Alexander Svensson gav visserliegn Burim tufft motstånd, men när domarna summerade poängen stod lillebror Rama som klar vinnare.

– Jag är nöjd med matchen. Det var ett bra motstånd, men jag vägrar att förlora, så är det, garvar Burim.

Och storebror Driton hyllade både Burim och lagkompisen Genc Uka (se annan artikel) efter galan.

– Dom var grymma. Jag visste att dom skulle vinna, dom har sett starka ut hela tiden, säger Driton.

Någon ny drömmotståndare har han inte ännu. Men att Driton Rama lär synas på lokala galor igen råder det inga tvivel om. "C4 Time for Champions" blev precis så lyckad som arrangörerna hade hoppats på.

Pricken över i:et satte utan tvekan Saiyoknoi från Thailand.

– Det har varit en lång planering, nu ska det bli riktigt skönt att få vila. Jag har längtat till den här dagen skulle vara slut, ler Driton Rama.