Förre KIK-backen gjorde succé i NHL i natt – tog sina två första poäng

Edmonton ,

Det var bara två år sedan Joel Persson spelade i Kristianstads IK. I natt tog han sina första två poäng – två assist – när hans Edmonton Oilers krossade New Jersey Devils med 4–0. Han utsågs också till matchens tredje stjärna.

Joel Persson när han spelade i Växjö Lakers.
Foto: Lena Gunnarsson
Joel Persson när han spelade i Växjö Lakers.

Joel Persson spelade sin nionde match i NHL i natt svensk tid och svarade för två assist när Edmonton besegrade New Jersey med 4-0. Den 25-årige spelaren utnämndes även till matchens tredje stjärna.

– Riktigt kul att Joel fick göra två poäng. Det var han verkligen värd. Han spelade stabilt och smart idag, säger backpartnern Oscar Klefbom till expressen.se.

Backen fick beröm för sitt spel i kanadensisk tv.

– En stor kväll för Persson med tanke på att han var petad i matchen före, sa förre NHL-spelaren och numera expertkommentatorn Loui DeBrusk.

Joel bildade backpar ihop med Oscar Klefbom och hade assist på Leon Draisaitls 1-0-mål och James Neals 3-0. Båda fullträffarna kom under den andra perioden.

Resan till världens bästa hockeyliga har gått snabbt för Osbysonen Joel Persson. Han slog igenom i Kristianstads IK i hockeyettan innan han värvades av Växjö Lakers 2017 och var med och tog SM-guld förra året. För ett år sedan skrev han på för kanadensiska NHL-laget Edmonton Oilers och har nu tagit sina första poäng.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.