Första allettan-förlusten för skadedrabbat KIK

Den förlustfria sviten är bruten. Kristianstads IK förlorade bortamötet med Vimmerby med 4–1 i en match där nya namn dök upp på skadelistan.
Ishockey • Publicerad 13 januari 2019
Fredrik Hansson utsågs till KIK:s bäste spelare mot Vimmerby.
Fredrik Hansson utsågs till KIK:s bäste spelare mot Vimmerby.Foto: BOSSE NILSSON

I en redan skadedrabbad KIK-trupp dök fler namn upp på frånvarolistan inför mötet med Vimmerby. Tobias Dyk och Victor Löfstedt fanns inte med i truppen, utan hade ersatts av inlånade Rögle-duon Karl Påhlsson och Balint Horvath.

Det räckte inte för att besegra Vimmerby. Hemmalaget rivstartade och dominerade inledningarna i både den första och den andra perioden. Men målmässigt var det ändå jämnt länge.

Sebastian Åkesson, som orsakade stora bekymmer för KIK genom hela matchen, gjorde 1–0 efter 7.06, men KIK kvitterade omgående när Mikael Johansson utnyttjade hemmaslarv och kvitterade en dryg minut senare.

Andra perioden såg ut att sluta mållös innan Vimmerby satte in en sista press i slutminuterna. Pontus Johansson friställdes mot Joel Gistedt och gjorde inget misstag med knappt två minuter kvar av perioden. Och tio sekunder före slutet var det dags igen.

Efter ett fint anfall satte Jakob Karlsson 3–1 – blytungt för KIK.

Gästerna förmådde aldrig att skapa något riktigt tryck i den tredje perioden, utan i stället var det Mathias Wigley som placerade in 4–1 i tom kasse med 50 sekunder kvar.

Förlusten var KIK:s första i allettan och innebär att man tappar serieledningen.