Annons

Första segern på nya året för Åhus Handboll

Åhus besegrade Hultsfred med 29–19 (17–11) hemma i Sånnahallen och tog därmed sin första seger sedan den 8:e december.
– I dag hade vi nästan ordinarie manskap och har vi det är vi svårslagna och kan spela riktigt fin handboll, säger tränaren Henrik Alvesson.
Handboll/Åhus • Publicerad 10 februari 2018
Henrik Alvesson fick se sitt Åhus Handboll besegra Hultsfred och därmed klättra över nedflyttningsstrecket i division II.
Henrik Alvesson fick se sitt Åhus Handboll besegra Hultsfred och därmed klättra över nedflyttningsstrecket i division II.Foto: , Bosse Nilsson

I mötet med Hultsfred tog hemmalaget kommandot direkt med ett aggressivt och stabilt försvarsspel, något som man tränat på.

Försvarsspelet gjorde det tufft för gästerna och Hultsfred stressades till misstag. Misstag som hemmalaget utnyttjade till fullo.

Annons

Åhus sprang sönder sina motståndare med flera kontringar genom bland annat Anton Svensson som stod för åtta mål.

En annan Anton som gjorde en kanonmatch för hemmalaget var Anton Andersson som stänkte in sju baljor.

Något som Henrik Alvesson har väntat på.

– Anton har stor potential men har inte riktigt fått utdelning förrän idag då han gör det jättebra, säger Alvesson, som även berömmer sin målvakt Nils Löfquist.

Segern gjorde att Åhus klättrade upp på en kvalplats i den otroligt jämna bottenstriden. Laget ligger nu på elva poäng och en nionde plats efter 17 spelade matcher.

– Det var som sagt riktigt skönt med en seger och två välbehövliga poäng. Vi har jobbat hårt och idag vinner vi tack vare att vi spelar tillsammans som ett lag, säger Alvesson och fortsätter:

– Vi har tränat hårt och framförallt har vi varit mycket folk på träningarna den senaste tiden vilket ger resultat.

I nästa omgång ställs Åhus mot tabellfemman Trelleborg innan serien tar uppehåll i två veckor.

Jonathan Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons