Första segern på nya året för Åhus Handboll

Handboll/Åhus Artikeln publicerades
Henrik Alvesson fick se sitt Åhus Handboll besegra Hultsfred och därmed klättra över nedflyttningsstrecket i division II.
Foto: ,Bosse Nilsson
Henrik Alvesson fick se sitt Åhus Handboll besegra Hultsfred och därmed klättra över nedflyttningsstrecket i division II.

Åhus besegrade Hultsfred med 29–19 (17–11) hemma i Sånnahallen och tog därmed sin första seger sedan den 8:e december.

– I dag hade vi nästan ordinarie manskap och har vi det är vi svårslagna och kan spela riktigt fin handboll, säger tränaren Henrik Alvesson.

I mötet med Hultsfred tog hemmalaget kommandot direkt med ett aggressivt och stabilt försvarsspel, något som man tränat på.

Försvarsspelet gjorde det tufft för gästerna och Hultsfred stressades till misstag. Misstag som hemmalaget utnyttjade till fullo.

Åhus sprang sönder sina motståndare med flera kontringar genom bland annat Anton Svensson som stod för åtta mål.

En annan Anton som gjorde en kanonmatch för hemmalaget var Anton Andersson som stänkte in sju baljor.

Något som Henrik Alvesson har väntat på.

– Anton har stor potential men har inte riktigt fått utdelning förrän idag då han gör det jättebra, säger Alvesson, som även berömmer sin målvakt Nils Löfquist.

Segern gjorde att Åhus klättrade upp på en kvalplats i den otroligt jämna bottenstriden. Laget ligger nu på elva poäng och en nionde plats efter 17 spelade matcher.

– Det var som sagt riktigt skönt med en seger och två välbehövliga poäng. Vi har jobbat hårt och idag vinner vi tack vare att vi spelar tillsammans som ett lag, säger Alvesson och fortsätter:

– Vi har tränat hårt och framförallt har vi varit mycket folk på träningarna den senaste tiden vilket ger resultat.

I nästa omgång ställs Åhus mot tabellfemman Trelleborg innan serien tar uppehåll i två veckor.

Åhus Handboll–Hultsfred 29–19 (17–11)

Åhus Handboll: Anton Svensson 8, Anton Andersson 7, Oscar Persson 4, Eric Jönsjö 4, Ludvig Nyhlen 2, Daniel Svensson 2, Johan Rosdahl, Axel Milvén.