Sjögran nära sitt stora mål

Text: Carl-Johan Liljedahl
Publicerad 2 september 2010 7.29 Uppdaterad 2 september 2010 8.05
Större eller mindre text

Malmö.
Fem matcher kvar. Och tio poängs försprång för LdB FC Malmö ner till tvåan Kopparbergs/Göteborg. Livet leker för den förra Kristianstadstjejen Therese Sjögran, 33.
– Det är klart man funderar på ett SM-guld, säger Sjögran till Kristianstadsbladet efter matchen.

Den 33 år gamla mittfältsgiganten skulle i så fall få uppleva sin karriärs allra första guld. Sjögran, som lämnade Kristianstad för Malmö redan 2001, var i fjol glödhet i damallsvenskan.

Men då knep oväntat Caroline Seger titeln som "Årets mittfältare", "Årets damallsvenska spelare" och tilldelades även Diamantbollen.

Det året vann även Segers Linköping SM-guld. Men i år ska inget lag kunna hota Malmö, där senaste SM-guldet kom 1994 (då som Malmö FF).

– Tio poäng före och fem matcher kvar. Det ska vi klara, erkänner Sjögran.

På söndag tar Malmö emot Sunnanå på hemmaplan. Vinst där och allt kan avgöras i seriefinalen mot Kopparbergs/Göteborg den 18 september.

– Men det gäller att vi fortsätter att vara fokuserade. Se bara på vår första halvlek här mot Kristianstad, så får vi inte göra.

Sjögran, var likt de andra i Malmö, inte helt med på noterna i första halvlek, mot ett Kristianstads DFF med härligt självförtroende.

– Vi kändes spända. Men vi hade ett bra snack i paus och kom ut som ett nytt lag.

Mittfältaren gjorde själv Malmös andra mål och passade fram till det tredje. Dessutom hann hon med ett stolpskott i den 74:e minuten.

Vad ger du dig själv i betyg för den andra halvleken?
– Jag var helt okej.

Bara okej?
– Okej då, den var bra, säger Sjögran och ler.

– Vi hade rätt energi den andra halvleken. Lika bra som vi var då, lika dåliga var vi i den första halvleken, säger hon kort, innan nästa journalist hugger tag i henne på presskonferensen.

Det är många som vill prata med henne.

33-åringen, som den 18 september kan ha säkrat sitt livs första SM-guld.

Större eller mindre text16 läsare har reagerat på denna artikel

94% är glada

0% är likgiltiga

6% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Sjögran nära sitt stora mål"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu