Fotbollstalanger EM-kvalar i höst

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Kajsa Törnkvist och Saga Jontoft.<b>Foto:</b> KB
Foto:KB
Kajsa Törnkvist och Saga Jontoft.<b>Foto:</b> KB

Både Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist finns med i F16-landslagets trupp som ska försöka ta sig hela vägen till nästa sommars U17-EM i Litauen.

Om två veckor smäller det för de lokala fotbollstalangerna Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist då det vankas EM-kval med det svenska F16-landslaget.

– Det känns jättehäftigt att få vara med nu när det gäller, säger Saga Jontoft, som i lördags var med och firade serieseger i division II med Åhus IF.

I Åhus spelar hon på det centrala mittfältet medan hon i landslaget främst konkurrerar som yttermittfältare.

Är det klart var du spelar nästa år?

Jag har inte diskuterat det så mycket med familjen och tränarna i klubbarna det gäller. Så jag har inga kommenterar att ge just nu, men jag får bestämma mig snart, säger Jontoft.

Mittfältaren har åtta flicklandskamper sedan tidigare, medan ytterbacken och KDFF-spelaren Kajsa Törnkvist tidigare medverkat vid landslagssamlingar, men aldrig spelat någon landskamp.

I kvalet väntar matcher mot Israel, Kroatien och Ryssland. Två av fyra lag tar sig vidare till nästa kvalrunda (elite round).

Fakta

Så avgörs kvalet

EM-kval 1 är det första kvalsteget mot slutspelet i U17-EM i Litauen nästa sommar. Sverige spelar det inledande kvalet på hemmaplan i Uddevalla och Ljungskile. Förutom Sverige ingår Israel, Kroatien och Ryssland i Sveriges grupp. De två främsta lagen går vidare till nästa kvalomgång (elite round, våren 2018). Det finns även en möjlighet att ta sig vidare som bästa trea.

Sveriges matcher:

16 oktober: Sverige–Israel, Rimnersvallen.

19 oktober: Sverige–Kroatien, Skarsjövallen.

22 oktober: Ryssland–Sverige, Rimnersvallen.

Visa mer...