Från Vinslöv till allsvenskan?

Sport Artikeln publicerades

I eftermiddag kan Sebastian Andersson ta Ängelholm till allsvenskan. Men han har inte glömt rötterna och kompisarna i moderklubben Vinslövs IF. ”Det var härliga tider, en skön klubb”, säger Sebastian.

KRISTIANSTAD. GIF Sundsvall eller Ängelholms FF?

I eftermiddag avgörs superettan och det ska bli klart vilket lag som gör Åtvidaberg sällskap till allsvenskan och vilket lag som får nöja sig med kvalplatsen.

– Det lutar åt kval för vår del, men det blir spännande. De börjar till och med snacka lite fotboll i hockeystaden Ängelholm nu, säger Sebastian Andersson, forward i Ängelholms FF.

20-åringen har gjort en snabb resa till elitfotbollen. Bara fem år efter tiden i Vinslöv är han sjua i superettans skytteliga på tolv mål och nosar på allsvenskt spel.

Vänner i klubben

Sebastian började som sexårig knatte i Vinslövs IF, spelade i klubben i elva år och avslutade i juniorlaget innan han gick vidare till Helsingborgs IF.

– Mamma bor i Vinslöv, men när jag var 15-16 år visade Helsingborg intresse och då flyttade jag till min pappa i Åstorp, berättar Sebastian.

Vad minns du av Vinslövs IF?

– Det var en skön klubb. Jag har många vänner och det var bra gemenskap. Vi hade ett bra lag, men jag har inte så bra koll på om de är i femman eller sexan.

Allsvenskan 2012?

För Sebastian Andersson är det bara timmar kvar till den viktiga avslutningsmatchen hemma mot Hammarby.

Om den allsvenska drömmen ska bli sann krävs det vinst samtidigt som GIF Sundsvall måste förlora borta mot Jönköpings Södra.

Sebastian är realist inför avslutningsrysaren.

– Det lutar åt kval.

Och hur ser ni på möjligheterna i det allsvenska kvalet om det nu blir det?

– Det blir väl Syrianska? Då har vi stora möjligheter, vi har absolut en chans att slå dem.

Sebastian Andersson har ett år kvar på kontraktet med Ängelholms FF, men det är inte säkert att han spelar i klubben 2012.

Det finns nämligen intresserade klubbar och skyttekungen har bland annat placerats i Helsingborgs IF.

– Man vet aldrig hur det blir. Det enda jag kan säga är att det finns intresse, säger Sebastian.

Matchvinnare. Vinslövsfostrade Sebastian Andersson har gjort tolv mål och ligger på sjunde plats i superettans skytteliga. I eftermiddag kan han skjuta ÄFF till allsvenskan. Foto: SCANPIX