Gannbys nya uppdrag: Ska hjälpa judolandslaget

Kristianstad Artikeln publicerades
Ingemar Gannby (till vänster) ska hjälpa judolandslaget mot OS.
Ingemar Gannby (till vänster) ska hjälpa judolandslaget mot OS.

IFK Kristianstads massör Ingemar Gannby reser sedan tidigare med brottningslandslaget. Nu är det klart att han också kommer att hjälpa judolandslaget inför OS i Tokyo 2020.

Ingemar Gannby var på plats tillsammans med brottningslandslaget vid OS i Rio de Janeiro 2016. Inför 2020 kommer uppdraget att utökas till judolandslaget efter önskemål från Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

– Jag kände att det var sista chansen att göra något nytt, jag börjar ju bli gammal. Flera av de som är med i judolandslaget börjar bli lite till åren. De är slitna och trötta och behövde mer hjälp. säger Gannby, som kommer att jobba med fyra killar och två tjejer inför OS om två år.

– Men det är inte hugget i sten. Vi tar en utvärdering efter de första lägren och ser vad jag tycker och vad de tycker, säger han.

Den 23 februari väntar ett första läger i Düsseldorf och därefter står bland annat Japan, Turkiet, Vitryssland och Abu Dhabi på programmet.

Det låter som att du har många resdagar framför dig?

– Fram till OS i Rio hade jag 150 resdagar på ett år och det blir nog något liknande nu. 2017 var ju lugnt för min del eftersom SOK drog in pengarna från brottningen, men de pengarna kommer nog tillbaka 2018 som jag har förstått det.

Hur mycket kan du om judo?

– Tekniskt och taktiskt kan jag ingenting, men träningen är rätt så lik brottningens. Men man får väl lära sig och min roll är ju återhämtning och rehab.

Vid sidan av det nya uppdraget med judolandslaget kommer resorna med brottningslandslaget och med IFK Kristianstad att fortsätta.

– Jag får pussla ihop det så gott jag kan. Förmodligen blir det EM i Ryssland och VM i Budapest under 2018, så det är fullt upp. Men jobbet i IFK rullar på precis som vanligt, säger Gannby.