Glimma i storform – mosade Diö

5–4 i premiären mot Halmstad Ravens – 14–0 mot Diö på hemmais. Glimma har fått en glimrande start på fortsättningsserien.
Glimåkra • Publicerad 16 december 2017 • Uppdaterad 17 december 2017
Glimmas tränare Johan Sandmark.
Glimmas tränare Johan Sandmark.Foto: Peter Åklundh

Hemmamötet med Diö blev en skrattmatch för Glimma.

Redan efter sju minuters spel bytte Diö målvakt efter att Glimma stormat fram till 3–0.

– Matchen var i princip död direkt. Men vi försökte att hålla fokus, säger Glimmatränaren Johan Sandmark.

Måvaktsbytet hjälpte föga för Diö, som blev fullständigt utspelat – framför allt i den andra perioden – då Glimma pepprade Diömålvakten Joakim Nektman med 32 (!) skott.

Nektman tröttnade efter 32 skott och sex insläppta mål i mellanperioden. När den tredje perioden skulle börja gled Ludvig Hiort in på isen igen. Målvakten som inledde matchen för Diö.

– Vi var så överlägsna, ändå var jag inte speciellt nöjd efter den andra perioden. Ja sa till spelarna att de fick bestämma sig för hur vi skulle slutföra matchen, säger Sandmark.

En bit in den tredje perioden tog Sandmark timeout.

– Med tanke på motståndet vi hade så borde vi inte ha agerat på sättet som vi gjorde. Vi tummade på en del grejer, säger Glimmatränaren.

Till slut vann Glimma med 14–0 och tog sin andra raka seger i fortsättningsstrean.

Glimma toppar serien efter två omgångar och spelar nästa match den 4 januari då Frosta gästar Trollarinken.