Glimma straffat av Limhamn

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Glimmatränaren Johan Sandmark.
Foto:Peter Åklundh
Glimmatränaren Johan Sandmark.

4–4 med drygt fyra minuter kvar. Då sänkte Limhamns Kevin Munge Glimma genom att göra mål på straff. Till slut vann Limhamn med 6–4.

– Vi måste kämpa väldigt hårt för varje mål, säger Glimmatränaren Johan Sandmark efter förlusten.

Limhamn–Glimma 6–4 (1–1, 3–2, 2–1)

Glimma: André Folkestad 3, Alexander Jönsson.

Glimma har det fortsatt tungt i hockeytrean. På torsdagskvällen kom fjärde förlusten på sex matcher.

Den här gången var det Limhamn som betvingade Glimma med 6–4.

– Vi spelade bra i första perioden, riktigt bra i andra och helt okej tredje. Vi har mängder med chanser i matchen, men blir väldigt hårt straffade för våra misstag. Framåt måste vi jobba stenhårt för varje mål. Spelmässigt känner jag ändå att vi är där, säger Glimmatränaren Johan Sandmark.

Det blev alltså en målglad tillställning inför 55 åskådare i Limhamns Ishall. Hemmalaget tog ledningen efter fem minuter.

Glimma kvitterade till 1–1 efter 10.45 efter att André Folkestad gjort mål i powerplay efter att ha blivit framspelad av Peter Fransson.

I början av den andra perioden kom både 2–1 och 3–1 till hemmalaget. 3–1-målet sattes av Kevin Munge, som skulle få en riktig huvudroll i slutet av matchen.

Med sitt andra mål i matchen reducerade André Folkestad till 3–2 i mitten av perioden. Glimma skulle även komma att kvittera då Alexander Jönsson satte dit 3–3-pucken med drygt fem minuter kvar av perioden.

Men målfesten i den andra perioden var inte slut. Jimmi Oor satte 4–3 till Limhamn med 1.38 kvar av perioden.

Glimma hade dock inte gett upp matchen. Med sitt tredje mål i matchen tryckte André Folkestad in 4–4 i början av den tredje perioden.

Glimma krigade på men var tröttkört mot slutet av matchen.

Efter 15.24 i tredje perioden valde Johan Sandmark att ta timeout.

Det blev motsatt effekt.

13 sekunder efter timeouten fick Limhamn en tilldömd straff, som tidigare nämnde Kevin Munge förvaltade bakom Glimmakeepern Jani Palmroos. Limhamn var åter i förarsätet.

– Jag kan inte säga att det var fel att det blev straff. Men domaren kunde lika gärna ha tagit en tvåa. Men jag protesterar inte mot domslutet, säger Sandmark.

I slutsekunderna satte Jimmi Oor 6–4 till Limhamn och Glimma var ett slaget lag.

Glimmatränaren gav beröm till Olofströmslånet Gustav Johansson samt målskyttarna André Folkestad och Alexander Jönsson.