Annons

Guldhjälten på väg tillbaka till Handbollsligan

Richard Hanisch är på väg hem till Sverige igen. Mittnian, som lämnade IFK Kristianstad för norska Elverum efter förra säsongen, är klar för IFK Skövde. Det skriver Sportbladet.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 13 april 2018
Richard Hanisch.
Richard Hanisch.Foto: Emil Langvad/TT

Richard Hanisch kom till IFK från Hamburg 2015 och var med och vann klubbens två senaste SM-guld. Men mittnian fick aldrig något nytt kontrakt i Kristianstad, utan flyttade i stället till den norska dominanten Elverum, där han har spelat i Champions League även den här säsongen.

Men nu är Hanisch alltså på väg tillbaka till Sverige. Enligt Sportbladet är 27-åringen klar för storsatsande IFK Skövde.

Annons

– Det är ingenting jag vill kommentera i dagsläget. Men vi letar efter niometersspelare, säger klubbens nye sportchef Ulf Nyström till Sportbladet.

Skövde gör en nysatsning inför nästa säsong och har som mål att nå slutspelet. Bland de redan klara nyförvärven finns tränaren Jonas Wille, norske målvakten Håvård Åsheim, försvarsspelaren Rex Blom och mittnian Matias Helt Jepsen.

– Vi ska komma tillbaka till slutspelsvärmen. Det är första barriären att bryta. Hela stan skriker väl efter det på herrsidan, säger sportchef Nyström till Sportbladet.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons