Guldläge för VMA efter femetta

Fotboll/Arkelstorp Artikeln publicerades
Foto:Victor Lindstammer

VMA vann seriefinalen hemma mot Näsby med hela 5-1 inför drygt 700 åskådare och satte sig själva i guldläge inför den sista omgången.

– Vi gjorde vår bästa match på hela säsongen när det gällde som mest, säger VMA:s tränare Stefan Persson efter krossen.

VMA–Näsby 5-1 (2-0)

Målen: 1-0 Oscar Hall (10), 2-0 Pierre Rosén (37), 3-0 Kevin Persson (46), 4-0 (73) Oscar Hall, 5-0 Jonas Modig (81), 5-1 Sanjin Tufek (83).

VMA tog tidigt ledningen genom Oscar Hall som nickade in 1-0 efter tio minuter.

Drygt tio minuter senare fick VMA:s Anton Nordfeldt ett friläge men fälldes av Näsbys Amir Sadiq som fick syna det röda kortet.

Pierre Rosén ökade senare på till 2-0 vilket också blev halvtidsresultatet. Och direkt på avspark i den andra halvleken satte Kevin Persson spiken i Näsbykistan med sitt 3-0-mål.

– Vi fick en bra start och när trean kom direkt efter paus kändes det som vi skulle ro det i hamn. På det hela en taget en gedigen insats från samtliga spelare ute på planen, säger Stefan Persson.

Tack vare segern gick VMA upp i serieledning med två poängs marginal till tvåan Näsby. I den sista omgången väntar Bjärnum på bortaplan.

– Det blir spännande och samtidigt en riktigt svår bortamatch på deras konstgräs. Det är nog det tuffaste man kan tänka sig, säger Stefan Persson.

Trots en man mindre på planen hade Näsby ett stort bollinnehav men hade svårt att komma till några rena avslut. Gästerna hade ett par ramträffar innan Sanjin Tufek kunde tröstmåla på slutet vilket gav slutresultatet 5-1. En tung smäll för Näsby som vid seger hade säktrat seriesegern.

– Vi gör vår sämsta match på hela året. Det tidiga baklängesmålet påverkade ingenting men den tidiga utvisningen påverkade allt. Den här planen har högt gräs vilket inte passar oss som vill rulla boll och det blev ännu svårare med en man mindre, säger Näsbytränaren Sejdi Bajrami och fortsätter.

– Nu ska vi upp med huvudet. Det är en omgång kvar och allt kan hända. Vi har fortfarande chansen att vinna serien. I värsta fall blir det kval men vi kan också bli bästa tvåa och avancera på det sättet, säger Näsbytränaren.