Annons

H43 och Roganovic skojade med Åhus

När Åhus Handboll gästade Lund och H43 var det åttan mot femman i tabellen som ställdes mot varandra, eller Zoran Roganovic mot Åhus. Den rutinerade högernian fick göra lite som han själv ville och efter slarv hos gästerna skrevs slutresultatet till sist till 31–18 i H43:s favör.
Kristianstad • Publicerad 17 december 2017
Foto: Mark Hanlon

– Vi visste att mycket skulle utgå ifrån Zoran och han gör det även väldigt bra men vi bränner för mycket lägen framåt och får inte den träffen bakåt som hade behövts för att kunna ge hemmalaget en match, säger Åhus tränare Henrik Alvesson efter storförlusten.

Det var femman mot åttan i tabellen som ställdes mot varandra i Lund, eller det blev mer en match mellan Zoran Roganovic och Åhus. Den rutinerade högernian fick göra lite som han själv ville och efter slarv hos gästerna skrevs slutresultatet till sist till 31–18 i H43s favör.

Annons

Men trots de stora siffrorna så var inledningen av matchen jämn. Efter tio minuter var ställningen 4–4.

Sen tog det stopp för Åhus.

Tvärstopp.

Zoran Roganovic spelade in till linjen, ut till kanten eller sköt själv och det mesta fungerade vilket gjorde att redan i paus var ställningen 17–7 till hemmalaget.

I den andra halvleken försökte gästerna förgäves att närma sig men utan resultat då även hemmalagets målvakt Fredrik Oxlin spikade igen.

– Jag vet inte riktigt varför, men vi kändes väldigt ängsliga vilket antagligen ligger till grund för slarvet i vårt anfallsspel, säger Henrik Alvesson, som dock menar att H43 borde ligga lite högre upp i tabellen än vad de gör.

– De är absolut ett bra handbollslag och om Zoran är på ett sådant här spelhumör oftare så är de riktigt bra.

Matchen mot H43 var den sista innan juluppehållet och nu drar inte serien igång förrän den 5 januari.

– Nu gäller det att hitta en kombination mellan ledighet och träning och så hoppas vi även få tillbaka ett par spelare som saknades i den här matchen, avslutar Henrik Alvesson.

Jonathan Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons