Annons

H65 sprang sönder KHK: ”Vi spelar inte ens handboll”

Den upphaussade seriefinalen var över på fem minuter. Då hade H65 Höör redan sprungit ifrån till 5–0 i ett toppmöte som präglades av tekniska fel och kontringar.
– Jag kan inte leva med de här skotten som målvakten bara limmar, suckar KHK-tränaren Ulf Schefvert efter matchen.
Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018
H65 med kantspelaren Marie Wall i spetsen sprang sönder Kristianstad HK.
H65 med kantspelaren Marie Wall i spetsen sprang sönder Kristianstad HK.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstad HK hade laddat länge för toppmötet med H65 Höör. Martina Crhova hade vilat sin häl mot Skövde och dessutom var målvakten Lucie Satrapova tillbaka i truppen.

Lucie Satrapova var tillbaka i KHK-målet.
Lucie Satrapova var tillbaka i KHK-målet.Foto: Bosse Nilsson

Men det slutade med ett rejält magplask.

Annons

KHK gjorde 12 tekniska fel under den första kvarten och efter 20 minuter ledde gästerna med 15–6 efter en kontringsfest som de 721 åskådarna i Idrottshallen sällan skådat.

Hemmalagets tränare Ulf Schefvert hade inför matchen pekat på vikten av att inte dra på sig tekniska fel och på det sättet gynna H65:s snabba omställningsspel. Det slutade med att gästerna gjorde totalt 12 av sina 29 mål i första- eller andrafaskontringar.

– Och ändå blev det ”bara” 13–11 i tekniska fel till oss i första halvlek. Problemet är att vi inte gjorde lika många mål på kontring som de gjorde, säger Schefvert.

Men det KHK-tränaren var mest besviken på var de enkla avsluten som hamnade i H65-målvakten Jannike Wibergs händer.

– Jag kan inte leva med de här skotten som målvakten bara limmar. Det är så dåligt värderat och de skotten kastar hon ju bara ut så att de får frilägen. Att skjuta på tio-elva meter, då överskattar man sin egen kapacitet, säger Schefvert.

Ulf Schefvert var mindre nöjd efter förlusten.
Ulf Schefvert var mindre nöjd efter förlusten.Foto: Bosse Nilsson

Inte hjälpte det hemmalaget att Sarah Carlström haltade ut med en stukad fot efter bara några minuter. Eller att Martina Crhovas häl gick sönder lika snabbt. Samtidigt gjorde målmaskinen Asli Iskit bara ett spelmål – på tolv avslut.

Inte undra på att KHK var chanslöst.

– Det är inställningen det handlar om. Vi spelar inte ens handboll, utan bollar gris och skjuter i taskiga lägen. Det är tråkigt när man har byggt upp för det här och är som mest taggad, säger Sarah Carlström, som själv spelade upp sig efter en svag första halvlek och gjorde fyra mål till slut.

Med tanke på Carlströms skadehistorik var det nog många i Idrottshallen som höll några extra tummar när hon haltade av i början av matchen med vad som såg ut att vara en knäskada. Men Carlström var snabbt tillbaka och gav lugnande besked efter matchen.

– Jag stukade till foten bara. Sedan ville jag inte vila för länge så att den blev kall, säger hon.

Annons

Efter underläge med 10–17 i paus vann KHK andra halvlek, men någon riktig match blev det aldrig.

– Det blir aldrig något flyt i anfallsspelet och vi känns inte riktigt samspelta. Vi hade behövt möta ett lag där vi liksom bara s-k-a vinna, säger Carlström.

Den önskan kommer inte att slå in för KHK. I nästa match väntar nämligen tabelltrean Skuru på hemmaplan...

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons