Annons

Hallå där, Anders Linderoth

Sport • Publicerad 20 oktober 2004
Foto: 

Du ville avbryta matchen. Varför?

– Säkerhetsläget var för allvarligt. Vad hade hänt om vi gjort 2–0? Vad hade hänt om 200 galningar stormat planen? Dessutom var det sportsligt orättvist. Vi var inne i en bra period innan matchen bröts i 50 minuter. Vi blev inte opåverkade av idioter, säger Linderoth och fortsätter:

Annons

– Dessutom hade det varit ett perfekt tillfälle för fotbollen att säga att vi inte accepterar sånt här. En förlust hade skickat ner AIK i superettan, ett rimligt straff för det uppträdande som supportrarna visade.

Du kallade AIK-fansen för ligister och ansåg att de "skulle ha stryk som in i helvete". Kommentar?

– Det står jag fast vid. Det måste tas avstånd från såna typer. Det är en liten klick snorungar. De fick vinna och tyvärr är det en jäkla idiotisk signal. Nu är det bara att springa in om man ligger under.

Har du blivit hotad efter matchen?

– Nej, inte ännu men jag står för vad jag sagt. Det här är en klick huliganer som måste rensas ut från fotbollsarenorna.

Ni missade två poäng och till på köpet spel i Royal League. Surt?

– Naturligtvis. Det är mycket pengar på spel.

Hur gick snacket bland spelarna?

– Jag vet faktiskt inte. Jag låg och tänkte på det i natt. Som tränare borde jag samlat gruppen och frågat om alla var beredda att gå in och köra vidare.

Har du fått signaler i efterhand på att så inte var fallet?

Annons

– Nej, men jag har mina misstankar. Några av killarna uppträdde ängsligt.

Poängen innebär att AIK fortfarande kan klara sig kvar i allsvenskan?

– Precis, och jag hoppas verkligen inte att den här poängen blir avgörande. Då kommer ligisterna ta åt sig äran, de ser det som en seger.

Vad ska AIK ha för straff?

– Nu känns det som det kvittar. Det lär bli böter, och vad är det för straff? 250000 kronor är maxbeloppet och det är vad klubbdirektören Peter Kisfaludy tjänar på en timmes jobb på Café Opera. Det är löjligt.

Martin Ingvarsson ska döma ödesmatchen mot Örgryte på söndag. Kommentar?

– Jaså, det visste jag inte. Det lär inte bli roligt. Jag hoppas att AIK får spela utan publik.

Hur mycket skadar detta svensk fotboll?

– Alla som sysslar med fotboll; klubbar, förbund och publik, är förlorare. Det är trist att vara fotbollsledare idag, men jag hoppas verkligen att vi slipper se sånt här i framtiden.

Patric Nilsson

Annons

Anders Linderoth

Ålder:54 år.

Familj:Frun Viola och barnen Therese och Tobias.

Född:Kristianstad.

Bor:Stockholm.

Klubbar som spelare:Stattena 1967, Helsingborgs IF 68-70, Öster 71-77, Olympique Marseille 77-80, Mjällby 80-81, Näsby 82-84.

Klubbar som tränare:Näsby 82-84, Mjällby 85-90, Hässleholm 91-94, Elfsborg 95-98, Stabaek 99-2001, Hammarby 2002-

Meriter:40 A, 26 U, 15 J-landskamper. VM i Argentina 1978. Guldbollen 1976.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons