Han testas av förra mästarklubben

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Ermal Hajdari, här i Nosaby IF:s tröja, ska träna med Östers IF.
Foto: Tommy Svensson
Ermal Hajdari, här i Nosaby IF:s tröja, ska träna med Östers IF.

Han har spelat i England, Estland och Nya Zeeland.

Nu kan Ermal Hajdari hamna i svenska superettan.

24-åringen från Kristianstad ska provträna med gamla mästarlaget Östers IF.

– En klart intressant offensiv spelartyp, säger sportchefen Matias Concha till Östers IF:s hemsida.

Det har länge varit tyst om Ermal Hajdari.

Men nu kan fotbollsvagabonden från Kristianstad, som har ett förflutet i dåvarande Kristianstads FF och Nosaby IF, vara på väg att spela sig till ett kontrakt i svensk elitfotboll.

Fyrfaldiga svenska mästarna Östers IF, numera topplag i superettan, vill titta närmare på den kvicke och tekniske mittfältaren.

Ermal ska visa upp sig för Växjölaget kommande träningsvecka.

– Ermal var på plats vid några träningar före uppehållet i vintras och gjorde det bra. Vi vill nu se honom i vår miljö en gång till för att få chansen att bilda en starkare uppfattning om honom som spelare, en klart intressant offensiv spelartyp som är stark i en mot en-spelet och har en extrem fart och teknik, säger sportchefen Matias Concha till Östers IF:s webbplats.

Ermal Hajdari kommer närmast från spel i engelska laget Whitehawk FC, men har hunnit med mer än de flesta fotbollsspelande 24-åringar.

2013 blev hans namn känt när han blev tvåa i TV4-programmet ”Proffdrömmen”. Ermal dyker även upp i TV-laget då och då.

2014 blev det Nice Academy i England innan karriären fortsatte till FC Infonet i Estland 2014-15.

Våren 2016 tillbringade han i Nosaby IF i trean innan det bar iväg till Nya Zeeland och klubben Tasman United, och senaste laget var alltså engelska Whitehawk FC.

Östers IF blev femma i superettan 2017 och är en anrik klubb med fyra SM-guld (1968, 1978, 1980, 1981) och ett cupguld (1977) på meritlistan.

Östers IF har genom åren plockat många spelare med rötterna i nordöstra Skåne. I senaste guldlaget 1981 ingick bland andra Tommy Evesson (Hanaskogs IS), Mats Nordgren (Wä IF) och Thomas Nyman (IFK Osby).