Annons

Han testas av förra mästarklubben

Han har spelat i England, Estland och Nya Zeeland.
Nu kan Ermal Hajdari hamna i svenska superettan.
24-åringen från Kristianstad ska provträna med gamla mästarlaget Östers IF.
– En klart intressant offensiv spelartyp, säger sportchefen Matias Concha till Östers IF:s hemsida.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 13 januari 2018
Ermal Hajdari, här i Nosaby IF:s tröja, ska träna med Östers IF.
Ermal Hajdari, här i Nosaby IF:s tröja, ska träna med Östers IF.Foto: Tommy Svensson

Det har länge varit tyst om Ermal Hajdari.

Men nu kan fotbollsvagabonden från Kristianstad, som har ett förflutet i dåvarande Kristianstads FF och Nosaby IF, vara på väg att spela sig till ett kontrakt i svensk elitfotboll.

Annons

Fyrfaldiga svenska mästarna Östers IF, numera topplag i superettan, vill titta närmare på den kvicke och tekniske mittfältaren.

Ermal ska visa upp sig för Växjölaget kommande träningsvecka.

– Ermal var på plats vid några träningar före uppehållet i vintras och gjorde det bra. Vi vill nu se honom i vår miljö en gång till för att få chansen att bilda en starkare uppfattning om honom som spelare, en klart intressant offensiv spelartyp som är stark i en mot en-spelet och har en extrem fart och teknik, säger sportchefen Matias Concha till Östers IF:s webbplats.

Ermal Hajdari kommer närmast från spel i engelska laget Whitehawk FC, men har hunnit med mer än de flesta fotbollsspelande 24-åringar.

2013 blev hans namn känt när han blev tvåa i TV4-programmet ”Proffdrömmen”. Ermal dyker även upp i TV-laget då och då.

2014 blev det Nice Academy i England innan karriären fortsatte till FC Infonet i Estland 2014-15.

Våren 2016 tillbringade han i Nosaby IF i trean innan det bar iväg till Nya Zeeland och klubben Tasman United, och senaste laget var alltså engelska Whitehawk FC.

Östers IF blev femma i superettan 2017 och är en anrik klubb med fyra SM-guld (1968, 1978, 1980, 1981) och ett cupguld (1977) på meritlistan.

Östers IF har genom åren plockat många spelare med rötterna i nordöstra Skåne. I senaste guldlaget 1981 ingick bland andra Tommy Evesson (Hanaskogs IS), Mats Nordgren (Wä IF) och Thomas Nyman (IFK Osby).

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons