Annons

Här säkrar IFK seriesegern – för fjärde året i rad: ”Första målet avklarat”

Det gick inte mot HK Malmö – men mot Hammarby säkrade IFK Kristianstad sin fjärde raka serieseger efter ett tidigt ryck i andra halvlek. Nu riktas allt fokus mot Champions League-avgörandet mot Zagreb på söndag.
Stockholm • Publicerad 1 mars 2018
IFK Kristianstads Johannes Larsson jublar både åt det egna målet och åt IFK:s serieseger.
IFK Kristianstads Johannes Larsson jublar både åt det egna målet och åt IFK:s serieseger.Foto: ANDREAS SANDSTR…M

En poäng krävdes för att IFK skulle säkra seriesegern. Och efter en bra start på andra halvlek var det egentligen aldrig något snack. IFK:s fyra raka seriesegrar (2014–2018) innebär en svit som endast toppas av Majornas IK (1939–1944).

IFK-tränaren Ola Lindgren valde bästa möjliga manskap och Olafur Gudmundsson, Helge Freiman och Albin Lagergren fanns alla med från start på nio meter. Både Lagergren och Stig-Tore Moen Nilsen var sjuka senast mot Malmö, men hade alltså tillfrisknat och fanns med mot Hammarby. Det gjorde däremot inte Tim Sörensen, som vilade sin hälsena även den här matchen.

Annons

IFK inledde också bäst mot det i vanlig ordning offensiva Hammarby-försvaret. Lagergren gjorde tre snabba mål när gästerna drog ifrån till en 7–4-ledning efter tio minuter.

Men hemmalaget vaknade snabbt till liv och gjorde tre raka mål när 6–8 blev 9–8 till Hammarby. De båda målvakterna Robin Hallberg och Leo Larsson stod för fem räddningar var i en målrik halvlek som slutade 13–13.

I andra halvlek kom Richard Kappelin in i IFK-målet, men det var framför allt inbytte Viktor Hallén som fick en flygande start efter paus. Kantspelaren utnyttjade ett slarvigt Hammarby och kontrade in tre raka mål när IFK ryckte ifrån till 16–13. Johannes Larsson hann öka på till 17–13 innan hemmalaget tog timeout.

– Jag fick göra tre snabba där. Vi stod bra bakåt så vi skulle bara våga trycka lite mer i kontringarna så vi fick utdelning för vårt försvarsspel, säger Viktor Hallén till CMore efter matchen.

Det dröjde faktiskt mer än åtta minuter och en straffmiss innan Hammarby gjorde sitt första mål i andra halvlek. Då hade IFK passat på att göra sex mål och redan skaffat sig ett avgörande överläge. Och med en sexmålsledning i ryggen hade gästerna heller inga problem att hålla undan och vinna. Hammarby var visserligen så nära som två mål med fem minuter kvar, men närmare än så kom man alltså inte.

Albin Lagergren var en av flera IFK-spelare som visade fin form inför det avgörande Champions League-mötet med Zagreb på söndag. Lagergren blev också IFK:s bäste målskytt med sina åtta mål. Även Richard Kappelin i målet gjorde en fin andra halvlek.

IFK sover över i Stockholm och flyger till Kroatien under fredagsmorgonen.

– Första målet för säsongen är avklarat, nu har vi nästa mål som vi siktar på till helgen. Vi ska njuta lite ikväll och sen fokusera på Zagreb. Vi ska åka ner och göra det bästa vi kan och så får vi se. Vi har nog bra chanser, säger Hallén.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons