”Hasse” Hansson poänglös – men segertåget tuffar på

Kristianstads IK besegrade Nybro IK med 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).
Fredrik Hansson står kvar på 307 poäng i KIK-tröjan, ett poäng bakom Andreas Larsson.Foto: Bosse Nilsson

Det var kvällen när Fredrik ”Hasse” Hansson skulle bli kung i KIK. Poängmaskinen behövde göra två poäng för att passera ikonen Andreas Larsson som KIK:s bäste poänggörare genom alla tider.

Det var aldrig nära.

Fredrik ”Hasse” Hansson hade en tung kväll och står därmed kvar på 307 poäng.

Andreas Larsson har 308.

”Hasse” Hansson kunde dock trösta sig med tre nya poäng. KIK tog ledningen i den elfte minuten efter en rejäl målvaktstavla av Alexander Johansson. Nybromålvakten fick inte iväg pucken utan den hamnade i sarghörnet, Johan Lundgren skickade in den framför kassen och där hade Viktor Laz öppet mål.

Hemmalaget var sedan närmare 2–0 än gästerna en kvittering men 1–0 stod sig perioden ut. En period med få känslor och få avblåsningar.

I andra perioden kom Nybro ut starkt. Laget vaskade fram två-tre bra målchanser framför Oliver Tornerefelt, men KIK-målvakten höll tätt.

I stället kom 2–0 som ett brev på posten. Daniel Håkansson var sist på pucken men det var helt och hållet Mikael Johanssons mål. Spelaren med nummer 95 på ryggen bjöd på ett par nummer ur den högre skolan innan han frispelade Daniel Håkansson som bara hade att raka in pucken i öppen kasse.

Åtta minuter senare var Robin Sterner på väg att kopiera Mikael Johanssons bedrift men Alexander Johansson svarade för en vass räddning.

Nybromålvakten fortsatte att storspela i den tredje perioden. Bland annat räddade han ett friläge från Johan Lundgren.

Spiken i kistan kom när det återstod en dryg minut. Nybro plockade målvakten Andreas Johansson och då fastställde Mikael Johansson helt på egen hand slutresultatet till 3–0. Forwardens andra mål för kvällen.

Tillsammans med målvakten Oliver Tornerefelt var han bäst i hemmalaget. 19-åringen höll nollan i sin andra seriematch för säsongen och svarade för flera vassa räddningar. Ett viktigt budskap till tränarna Mikael Gath och Andreas Lilja att veta att de har ett komplement till stjärnmålvakten Joel Gistedt.

Nästa hemmamatch är mot Troja/Ljungby om en vecka.