Helsingborgs IF lånar in Lumala Abdu

Fotboll Artikeln publicerades
Lumala Abdu.
Foto:Daniel Bogefors
Lumala Abdu.

Superettan-laget Helsingborgs IF lånar in forwarden Lumala Abdu, 20, från allsvenska Kalmar FF. Lånet gäller för resten av säsongen och är ett så kallat 24-timmarslån, vilket ger Kalmar möjligheten att återkalla spelaren när klubben önskar.

– Jag känner mig glad över att få komma till Helsingborgs IF. Det kändes rätt från början och efter ett samtal med lagets tränare kände jag att detta blir den perfekta miljön för mig att utvecklas i. Jag ska försöka bidra så mycket som möjligt med mina kvalitéer, som tränaren känner väl till. Just nu är jag väldigt glad, säger Lumala Abdu i ett pressmeddelande.

Huvudtränare Per-Ola Ljung säger följande om Abdu:

– Vi kompletterar anfallsbesättningen med mer fart. Han är väldigt spännande i en mot en-situationer offensivt och hotar ofta i djupled, säger ”Peo”.

Abdu kom till Sverige från Uganda i september 2013, gjorde succé i division VII-laget Gualöv 2014 för att 2015 spela för Mjällby AIF, då i superettan.

Han skrev i slutet av 2015 på ett fyraårskontrakt med Kalmar FF, men har under våren varit utlånad till Varberg i superettan. (KB)

* * *

Redan i mars 2015 träffade Bladetsportens Patrik Persson den unge Lumala Abdu för en längre intervju om bland annat hans bakgrund. Den hittar ni HÄR.