Heta känslor i prestigemötet: ”Alltid kul att möta Kallinge”

Kristianstad Artikeln publicerades
Eric Backman och Fredrik Hansson hamnade i fajt.
Foto: Lina Persson
Eric Backman och Fredrik Hansson hamnade i fajt.

Två förmodade topplag. Då ville Kristianstads IK och Kallinge/Ronneby sätta sig i respekt inför seriestarten i hockeyettan södra.

– Det finns en stor rivalitet mellan lagen, säger förre KIK-backen Eric Backman, numera i Kallinge/Ronneby, som var en av matchens centralfigurer.

Kristianstads IK–Kallinge/Ronneby 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 1–0) efter förlängning.

Målen: 0–1 (4.04) Niclas Lehmann spel fyra mot fem, 1–1 (34.30) Victor Löfstedt spel fem mot fyra, 2–1 (49.33) Malte Sjögren 2–2 (51.42) Stefan Söder, spel fem mot fyra, 3–2 (60.45) Robin Sterner.

Mötena mellan KIK och Kallinge/Ronneby har de senaste säsongerna varit laddade. Och de lär inte bli mindre laddade under den här säsongen då det dräller av spelare som har varit i båda klubbarna. Dessutom tippas båda klubbarna vara med i toppen av hockeyettan södra i höst.

Så med andra ord handlade det om att sätta sig i respekt när lagen möttes på lördagskvällen i First Hotel Christian IV Cup inför över 400 åskådare.

Redan i det första bytet gav backen Fredrik Lindblom förre KIK-forwarden Viktor ”Honken” Holmkvist en propp.

– Jag tror att han blev lite sur, säger Fredrik Lindblom och skrattar.

Roger Ohlsson och Viktor ”Honken” Holmkvist hade en del att snacka om på isen.
Roger Ohlsson och Viktor ”Honken” Holmkvist hade en del att snacka om på isen.

Ännu mer grinigt blev det i slutet av den andra perioden då det blev gurgel i KIK:s zon, där förre KIK-backen Eric Backman hamnade i luven på både Fredrik Lindblom och lagkaptenen Fredrik Hansson.

Och just Backman var som en levande måltavla för KIK-spelaren under matchen. Bland annat var han i tjafs med Robin Sterner och fick en slashing av Victor Löfstedt.

– Han ville väl hävda sig lite och var rätt grinig. Eric har den spelstilen att han åker runt och proppar spelare, så det blir rätt naturligt att han ger och tar. Det är inget konstigt med det, säger Lindblom.

Eric Backman älskade att vara i hetluften.

– Kul, det ska vara känslor på isen. Känner man många av spelarna i det andra laget så blir det automatiskt att det hettar till. Men i dag var det mest med glimten i ögat. Utanför isen så garvar vi lite åt det, säger Eric Backman.

Var det du som drog i gång allt?

– Absolut inte…

Du blev utbuad av publiken i den tredje perioden?

– Kul, det betyder att man har gjort något bra, säger Eric Backman och fortsätter:

– Det är en stor rivalitet mellan lagen och båda lagen vill visa att man blir att räkna med.

Matchen då?

Den vann KIK med 3–2 efter förlängning där Robin Sterner tryckte in segerpucken. KIK var det bättre laget under stora delar av matchen och tog en inte helt orättvis seger.

– Det gäller att sätta sig i respekt inför serien. Det är alltid kul att möta Kallinge och det är lite mer krydda i en sådan här match, jämfört med i en träningsmatch. Nu har vi en match till här i morgon (läs söndag mot Karlskrona) innan allvaret drar i gång på fredag, säger Fredrik Lindblom och syftar på hemmapremiären mot Tyringe.

Robin Sterner avgjorde prestigemötet.
Foto: Lina Persson
Robin Sterner avgjorde prestigemötet.
KIK-seger.
Foto: Lina Persson
KIK-seger.

Fakta

Helgens spelprogram

First Hotel Christian IV Cup

Fredag (7/9): Kristianstads IK–IK Oskarshamn 1–3, Kallinge/Ronneby IF–Karlskrona HK 3–7 (spelades i Kallinge).

Lördag (8/9): Karlskrona HK–IK Oskarshamn 3–2 efter förlängning, Kristianstads IK–Kallinge/Ronneby IF 3–2 efter förlängning.

Söndag (9/9): Kallinge/Ronneby IF–IK Oskarshamn (14.00), Kristianstads IK–Karlskrona HK (17.00).

Visa mer...