HIF släpper Ola Nilsson gratis till VMA IK

Sport Artikeln publicerades

FOTBOLL KRISTIANSTAD VMA IK får en prima förstärkning inför division III-debuten. Nu är det nämligen helt klart att Vångasonen Ola Nilsson, 29, flyttar hem.

Efter tolv säsonger och över 500 matcher i A-laget tackade Ola Nilsson för sig i Helsingborgs IF.
Sedan i höstas har det spekulerats i att försvarsklippan skulle återvända till hembygden – till nya division III-laget VMA.
Nu är det slut på spekulationerna.
I helgen blev övergången klar och Ola Nilsson går gratis från Helsingborgs IF.
– Det här är en kul grej. Jag gör det inte för fotbollen i sig, då hade jag kunnat hitta föreningar på närmare håll. Hade det inte varit för att det är VMA hade jag aldrig hoppat på det här, säger Ola Nilsson som har hus i Råå och kommer att pendla till sin nygamla klubb.
Hur mycket kommer du att spela?
– Är jag frisk och platsar är det tänkt att jag ska spela alla matcherna.
Men du har en bit till träningarna?
– Jag kommer klart inte att träna varje gång. Vi får se hur mycket det blir, säger Ola.
Det är bara fyra veckor kvar till premiären. Hur är formen?
– Jag har ingen som helst aning. Jag har i princip inte spelat fotboll på fem månader. Men rent fysiskt är det nog inga problem.
Ola Nilsson, som inledde karriären i Villands Vånga IK, tränade med VMA i december men har sedan placerats i andra klubbar.
Till slut stod det mellan VMA eller att lägga av.
Du valde VMA. När gör du debut?
– Vi får se. Tanken är jag ska spela någon träningsmatch, men vi väntar barn i dagarna och jag vill ha det klart innan jag ger mig iväg.
I VMA är man naturligtvis riktigt nöjda med sin allsvenska förstärkning:
– Ola är en rejäl och ödmjuk kille som med sin rutin och erfarenhet säkerligen kommer att tillföra VMA nya kvaliteter både på och utanför plan. Vi är oerhört glada och tacksamma för det här och vill framföra ett speciellt tack till Helsingborgs IF som inte ställt några krav på ekonomisk ersättning utan önskar Ola och VMA lycka till, säger VMA:s starke man, Alf Ekvall i ett pressmeddelande.
Division III-nykomlingen har sedan tidigare förstärkt med Jens Hermansson, Mjällby (ej klar) och Joakim Kullman, Edenryd. På förlustkontot finns bara Jarl Rosdahl, som slutar.

FaktaOla Nilsson
Ålder:29.
Längd:178 cm.
Vikt:78 kg.
Född:Vånga.
Bor:Råå.
Familj:Sambo med Malin Jönsson och ett barn på väg.
Yrke:Arbetssökande.
Klubbar:Vånga IK, Ifö/Bromölla IF, Helsingborgs IF.
Landskamper:1B, 19 U, 12 J, 18 P.
Aktuell:Klar för VMA IK.