Hilda vill ta Stattena till allsvenskan

Sport Artikeln publicerades

Hilda Carlén blev nyligen utlånad från LdB Malmö till Stattena. Och hennes mål är att ta Helsingborgsklubben till allsvenskan. "De åkte ju ner förra säsongen så vi får hoppas på att gå upp igen", säger Hilda Carlén.

Den förra Pandora- och Hammenhögsspelaren Hilda Carlén flyttade nyligen från hemmet i Öja till Malmö, men fotbollspendlingen blir hon inte av med. Tillsammans med Emelie Erlandsson och Michaela Johnsson har hon lånats ut till Stattena och kommer pendla tre gånger i veckan till Helsingborg för att träna. Två gånger i veckan ska trion träna med LdB Malmö.

– Det är skönt att vi är tre stycken som åker tillsammans. Det blir jätteroligt och kommer bli jättebra, säger Hilda, som ser positivt på utlåningen.

– Jag får bättre matchträning i Stattena och det är det jag vill ha. Jag vet inte om jag blir förstamålvakt, det blir nog olika olika matcher, men förhoppningsvis blir jag det.

Under den kommande säsongen finns också ett par andra lag i Hilda Carléns fokus – Sveriges F19- och U20-lag.

F19-laget ska försöka kvala sig in till sommarens EM-slutspel, medan U20-laget redan är klart för VM i Tyskland i juli.

– Jag ska inte säga för mycket men jag hoppas såklart att komma med i de lagen. Jag vill jättegärna vara med, säger Hilda Carlén.