Annons

Historisk premiär med dubbla känslor

Trots storförlust (0–26) mot Carlstad Crusaders var det positiva miner efter att den första dammatchen med Kristianstad Predators-spelare i Team Skåne spelats på Kristianstads fotbollsarena.
– Jag är väldigt nöjd även om vi förlorade. Vi kämpade på bra och hade bra gemenskap i laget, säger 18-åriga Gabriella Kromnow.
Amerikansk fotboll/Kristianstad • Publicerad 15 april 2018
Till en början fick Team Skåne och Gabriella Kromnow stopp på Carlstad Crusaders. Men till slut visade sig gästerna vara det starkare laget.
Till en början fick Team Skåne och Gabriella Kromnow stopp på Carlstad Crusaders. Men till slut visade sig gästerna vara det starkare laget.Foto: Bosse Nilsson

Gabriella Kromnow var en av alla Kristianstad Predators-spelare som spelade sin första tävlingsmatch någonsin. Inför nästan 500 åskådare på Kristianstads fotbollsarena spelade den nya konstellationen Team Skåne (Kristianstad Predators och Limhamn Griffins) sin första match.

– Jag var väldigt nervös, men mest taggad. Jag kände en del press när jag såg att det var så mycket folk på läktarna, men det löste sig, säger Gabriella Kromnow.

Annons

Hon var med när Kristianstad Predators startade upp damlaget våren 2016. Två år senare kom första tävlingsmatchen där försvarsspelaren Gabriella Kromnow tog för sig.

– Jag gillar kontaktsporter där man får trycka ner folk och tacklas, säger 18-åringen och skrattar.

Matchen då? Team Skåne, som inte hade spelat en match tillsammans tidigare stod till en början upp väldigt bra mot ett betydligt mer rutinerat Carlstad Crusaders.

– De var inte så svåra i början, vi hade bra kontroll på deras offensiv, säger Kromnow.

Matchen såg ut att gå till halvtidspaus med ett 0–0-läge. Men så blev det inte.

Olyckligt för Team Skåne så gjorde man en fumble och gästerna kunde sno åt sig bollen och göra en touchdown med en minut kvar av den första halvleken.

I den andra halvleken tröttnade Team Skåne och i den fjärde quartern rann det iväg för Carlstad.

– Vi slappnade av för mycket. De bytte quarterback som kastade snabbare och bättre, säger Kromnow.

Till slut vann Carlstad Crusaders med 26–0.

– Det känns bra ändå. För hälften av tjejerna var det här helt nytt. Jag tycker att de gjorde det väldigt bra. Vi tar med oss det vi gjorde bra till nästa match, säger Kristianstads headcoach Elina Kjellin och fortsätter:

Annons

–Vi tränar ju en hel del själva och åker till Malmö och tränar med Limhamn när vi kan. Taktiskt är det helt på Limhamns villkor, även om jag har andra idéer. Om vi får ihop lag till nästa år så blir det ett annat upplägg.

Och då blir det ju derbyn mot Limhamn?

– Då blir det fajt, säger Kjellin och skrattar.

Kan det bli fler matcher på Kristianstads fotbollsarena i år för er?

– Jag hoppas det, men just nu ser det som resterande hemmamatcherna kommer att spelas i Malmö, säger Kjellin.

En hel del publik såg den historiska matchen på Kristianstads fotbollsarena.
En hel del publik såg den historiska matchen på Kristianstads fotbollsarena.Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons