Hlohovec vill få IFK ur balans

Sport Artikeln publicerades

Efter 31–24 på hemmaplan har IFK Kristianstad har ett jätteläge att gå vidare mot Sporta Hlohovec i kväll. Det gäller bara att hålla undan och inte gå i några slovakiska fällor. ”De vill nog att vi ska komma ur balans”, säger Markus Olsson.

Efter storsegern på hemmaplan ser det ljust ut för IFK Kristianstad inför returmötet med Sporta Hlohovec. Håller IFK bara undan och inte förlorar med mer än sju bollar är man vidare till den andra omgången i EHF-cupen.

– Är vi bara med en bra bit in i matchen tror jag att vi ska klara det, säger Markus Olsson.

City Sport Hall i Hlohovec uppges vara utsåld och cirka 2 000 åskådare väntas stötta hemmalaget. För IFK gäller det att inte gå i några provocerande fällor.

– Jag tror det är en kombination av allt. Hemmapublik, domare och tekniska misstag. De vill nog att vi ska komma ur balans, men kommer vi bara in i matchen så ska det nog gå bra.

Specialchartrat plan

Klockan 09.00 i dag avgår det specialchartrade flyget från Kristianstad Airport. Och Kristianstadsbladet hänger på när IFK gör sin första Europaresa någonsin.

– För klubben betyder det mycket, men framför allt för oss spelare. Det är en helt annan handboll, även om det kanske inte alltid syns så mycket, säger Olsson.

Det är en speciell bortamatch?

– Ja, ja, det är mycket roligare än att åka till en vanlig match i elitserien.

Håller man undan i kväll väntar sedan tidigare Guif i andra omgången. En lottning som många höjt på ögonbrynen över – även spelarna i IFK Kristianstad.

– Det är jättetråkigt. Det tar ju bort allt det roliga med Europaspelet, även om matcherna mot Guif säkert blir heta i så fall, säger Markus Olsson.

Mötena med Guif lockade storpublik när lagen drabbade samman i slutspelet förra säsongen. Men att man nu kan mötas redan i andra omgången är inget Markus Olsson är speciellt imponerad över.

– Det är konstigt, sen har vi ju mött Guif så mycket den senaste tiden. Jag tycker att det är tråkigt, säger han.

Fler hinder

För att nå gruppspelet i EHF-cupen räcker det inte att besegra Sporta Hlohovec i kväll eller Guif i nästa omgång. Ytterligare ett hinder ska passeras.

– Det är viktigt för svensk handboll att vi tar oss vidare, säger Olsson.