Annons

Ida Nilsson räddade Kristianstad

Kristianstad Handboll tog ett kliv närmare elitserien genom att besegra IF Hellton från Karlstad med 21–20 (14–10). Stor matchhjälte blev Ida Nilsson. "Förmodligen min bästa match för säsongen", säger målvakten.
Sport • Publicerad 22 februari 2014
KHK-IF Hellton, tränare Lennart Ebbinge är nöjd.
KHK-IF Hellton, tränare Lennart Ebbinge är nöjd.Foto: 

Kristianstad Handboll och IF Hellton bjöd på en sprakande första halvlek. Tempot var ruskigt högt och det var hemmalaget som behärskade det bäst. I halvtid var ställningen 14–10.

– Så långt gör vi en riktigt bra match, men jag tycker även att vi spelar oss fram till många bra lägen i andra för att döda matchen, säger tränaren Lennarth Ebbinge.

Annons

Var det inte virket som spökade för hemmatjejerna så var det nerverna. Hellton kom närmare och närmare – och hade det inte varit för Ida Nilsson i målet så hade hemmalaget förmodligen blivit snuvat på poäng.

– När Ida spelar på det här sättet så är hon en av seriens bästa målvakter, berömmer "Ebba", som räknade till minst fem rena frilägesräddningar.

Räddningar som räddade två mycket viktiga poäng åt hemmalaget.

– Nu är vi med igen och vi ska försöka vinna de fyra matcher som återstår. Då tar vi serien, säger Ida Nilsson.

Hade du väntat dig det när du kom från Vinslöv?

– Inte direkt. Jag trodde att vi skulle kunna vara med på den övre halvan, men inte att vi skulle slåss om seriesegern.

På lördag väntar Skara på hemmaplan.

– Vi har fyra matcher kvar och vi har inget att förlora. Det är bara att gå in och ösa på, säger Lennarth Ebbinge.

Maria Sällberg
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons