IFK chanslöst – trots att Nantes vill tappa i gruppen

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Ola Lindgren var besviken efter förlusten mot Nantes.
Foto: Bosse Nilsson
Ola Lindgren var besviken efter förlusten mot Nantes.

IFK Kristianstad var chanslöst mot Nantes – trots att fransmännen egentligen inte var speciellt sugna på att vinna.

– Vi har ett problem, och det är att vi inte vill bli tvåa i gruppen, säger Nantes tränare Thierry Anti.

IFK spelade sin femte match efter EM-uppehållet – och den tredje på fem dagar. Samtidigt hade Nantes bara spelat en enda match (cupseger med 37–16 mot Cesson Rennes-Metropole) inför lördagens Champions League-möte.

Efter presskonferensen fastnade den franske tränaren Thierry Anti i ett samtal med Ola Lindgren framme vid podiet.

– Ni spelar 32 omgångar och sen ett slutspel? Är det därför ni spelar så ofta nu? undrade Anti förvirrat samtidigt som Lindgren bara skakade på huvudet och slog ut med armarna.

– Så är det, vi vet om verkligheten. Man får kräma ur sig allt i de här matcherna, men våra prestationer i ligan har varit för dåliga för att vi ska ha självförtroendet och trycket. Vi hade en bra möjlighet i dag, jag är väldigt besviken, säger Ola Lindgren till Bladetsporten.

Ett skadedrabbat Nantes kom till spel utan bland andra Kiril Lazarov och hade bara två vänsterhänta spelare i truppen. Dessutom med vissa tveksamheter med motivationen.

Fransmännen ligger tvåa i gruppen – en poäng bakom Vardar och tre poäng framför Barcelona. Ett läge man egentligen inte vill ha. Som grupptvåa talar nämligen det mesta för att man i så fall skulle ställas mot landsmännen Montpellier i en åttondelsfinal.

– Och det vill vi inte, det skulle inte vara bra för något av lagen. Men nu blir det svårt att bli trea eller fyra i gruppen, det är många lag som behöver poäng för att komma ifatt. Vi kan kanske komma förbi Vardar om vi skulle slå dem, men nu blir det svårt att sluta trea, säger Nantes tränare Thierry Anti.

Så det hade egentligen varit bättre om ni hade förlorat den här matchen?

– Ja, ja, ja, självklart. Men vi är så klart glada över att vara på den här nivån och att vi kan överraska.

Ola Lindgren var uppenbart uppgiven efter matchen. Tidigare under lördagen hade Wisla Plock besegrat Zagreb i botten av gruppen – ett bra resultat för IFK – men efter förlusten mot Nantes talar ändå allt för en direkt avgörande match borta mot Zagreb i den sista omgången.

– Det kommer krävas poäng och försök räkna ut var du ska hämta dem. Vi har Barca hemma, Rhein-Neckar borta och Zagreb borta. Det är inte så att vi åker och hämtar poäng någonstans. Jag utgår från att Wisla kommer att vinna fler matcher också. Vi behöver ta poäng själva, och kan inte förlita oss på andra matcher, säger Lindgren.

Fakta

Läget i grupp A

Lördagens resultat: Wisla Plock–Zagreb 27–24, IFK Kristianstad–Nantes 26–31, Barcelona–Vardar 29–28.

Tabellen: Vardar 18 poäng, Nantes 17, Barcelona 14, Rhein-Neckar Löwen 12, Pick Szeged 9, IFK 6, Wisla Plock 6, Zagreb 4.

Visa mer...