IFK föll tungt efter svag avslutning

IFK Kristianstad är inte längre obesegrat i Handbollsligan. Än svag sistakvart i bortamötet med Malmö gjorde att IFK tappade en tremålsledning till en slutlig förlust med 25–27 (13–11).
Handboll/Malmö • Publicerad 31 oktober 2018

IFK ledde med två bollar i paus och under stora delar av den andra halvleken talade mycket för att IFK skulle fixa två poäng.

Man ledde bland annat med 17–14 och 20–17, men vid den sistnämnda ställningen gjorde Malmö fyra raka mål och helt plötsligt ledde hemmalaget med 21–20.

Lagen följdes sedan åt till 23–23 innan Malmö gjorde tre raka mål fram till 26–23. Då återstod bara tre minuter av matchen.

Men IFK krigade sig tillbaka och låg under med 25–26 med 1.26 kvar – då protesterade Ola Lindgren till sig en utvisning. Trots det fick man chansen att kvittera men i IFK:s sista anfall i matchen sköt inte Marc Canellas bättre än att Dan Beutler, som spelade upp sig markant efter pausvilan, kunde sprattla till och rädda.

Med sex sekunder kvar kunde sedan Jim Andersson spika slutresultatet till 27–25.

Första halvlek:

Matchen fick en ganska märklig inledning, då det svängde rejält på måltavlan.

IFK inledde med att göra 2–0 på Malmö.

Men efter Anton Haléns straff efter 3.42 så gick IFK:s spel i baklås.

Malmö kunde göra 5–0 på ett IFK som var mållösa i nästan tio minuter och hade det inte varit för Richard Kappelin i målet så hade Malmös ledning varit betydligt större än 5–2.

Och efter Malmös fem raka mål så vände det åt andra hållet igen. Kappelin fortsatte att rädda, han var 53-procentig i den första halvleken, samtidigt som hans lagkamrater skalade bort de tekniska felen i anfallsspelet.

Vid underläge 2–5 gjorde IFK 6–1 på Malmö och gick fram till ledning med 8–6.

0–2. 5–0. 1–6. Det var ”La det Swinge” för hela slanten de första 20 minuterna.

IFK ledde sedan med 10–7 och 12–9 men fick nöja sig med en pausledning på 13–11 efter att Emil Hansson gjort mål med en sekund kvar av halvleken.