IFK går för publikrekord: Gör ett ärligt försök

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Publikfest väntas i Kristianstad Arena på fredagskvällen.
Foto:Bosse Nilsson
Publikfest väntas i Kristianstad Arena på fredagskvällen.

IFK Kristianstad räknar med fredagsfest i arenan. IFK har förhoppningar om ett nytt publikrekord.

– Vi gör ett ärligt försök, säger IFK:s evenemangsansvarige Henrik Fröberg.

Visserligen råder det handbollsfeber i Kristianstad året runt. Men när det vaknas slutspel så skruvas temperaturen upp. Förra torsdagen såg 4 971 åskådare den första SM-kvartsfinalen mot Guif (IFK seger med 30–19).

Inför fredagens tredje kvartsfinal, där IFK kan säkra en semifinalplats, finns det förhoppningar om ett nytt publikrekord.

På torsdagsförmiddagen släppte IFK 50 extra ståplatsbiljetter.

– Vi har redan hunnit sälja 16 av dem, säger IFK:s evenemangsansvarige Henrik Fröberg på torsdagseftermiddagen.

Dessutom har Södra Kurvan fått 60 extra biljetter, som supporterorganisationen säljer själva. Sedan har IFK:s ungdomssektion fått tillgång till 70 extra ståplatsbiljetter.

Går biljettförsäljningen som IFK vill kan det bli tal om ett nytt publikrekord i arenan.

Publikrekordet i Kristianstad Arena är 5 153 åskådare från den 22 december 2015 då IFK Kristianstad ställdes mot Ystads IF.

– Det var ett tag sedan vi gjorde ett ärligt försök för ett nytt publikrekord, men nu känns det som att det finns en chans. Det har varit en stor efterfrågan på biljetter, men jag skulle inte bli besviken om vi inte lyckas, säger Henrik Fröberg.

Han berättar att det även finns ett fåtal sittplatsbiljetter ute till försäljning.

– Det är folk som inte har möjlighet att gå på matchen som har lämnat tillbaka sina biljetter. Och om det är någon som inte har biljett till matchen är jag säker på att det kommer finnas biljetter kvar vid biljettluckorna. Annars råder jag folk att höra av sig till Södra Kurvan, säger han.

Rätt mäktigt att ni kan locka så mycket folk trots att IFK är så överlägset på planen?

– Ja, jag var ganska besviken på Guif efter den första kvartsfinalen. Jag trodde att det skulle bli svårt att sälja biljetter till den här matchen, men jag hade fel. Sedan kommer det inte vara något bra väder, så det inte är läge för en grillkväll. Det är som upplagt för en handbollskväll i arenan, säger Henrik Fröberg.

Fotnot: IFK Kristianstad leder med 2–0 i matcher mot Eskilstuna Guif.