IFK gratulerades – men Lindgren missnöjd

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:PETTER ARVIDSON

Vardars tränare Raul Gonzales gratulerade artigt IFK Kristianstad till en bra match. Men Ola Lindgren var inte lika nöjd efter den nya Champions League-förlusten.

– Vi spelade lite med huvudet under armen, säger han.

Raul Gonzales och Vardars mittsexa Stojance Stoliov inledde presskonferensen efter matchen med att tacka IFK Kristianstad för en väl utförd match.

– Och tack för att ni spelade så fair play, sa Stoliov.

– Jag gillar att se Kristianstad, de spelar alltid en väldigt snabb handboll som jag gillar. Vi visste att det skulle bli en svår match, men jag är nöjd med resultatet, sa Gonzales, i mångas ögon världens bästa tränare för tillfället.

Men efter 23–26 (10–15) konstaterade hemmatränaren Ola Lindgren att IFK gjort 16 tekniska fel. Flera av dem ledde till att Vardar kunde kasta in boll efter boll i tomt mål.

– Vi slänger bort för många bollar, flera stycken rakt i händerna på dem. Det var lite spel med huvudet under armen i vissa situationer. Med 16 tekniska fel och en (Arpad) Sterbik med 20 räddningar så blir det svårt, säger Lindgren.

IFK låg som mest under med 10–18 i inledningen av andra halvlek. Därefter snyggade man till siffrorna. Men Vardars seger var aldrig hotad och en tremålsförlust var smickrande för hemmalaget.

– Sedan ska man förstå att Vardar är ett väldigt starkt lag. De får oss att stanna upp och när vi inte kastar oss in i luckorna så läser de vårt spel, säger Ola Lindgren.

Däremot var förlusten ett stort steg i rätt riktning om man jämför med de senaste kollapserna mot Pick Szeged, Rhein-Neckar Löwen och Nantes.

– Sättet vi förlorar på i dag är lite annorlunda. Vi hade många fina anfall i andra halvlek även om avsluten var lite naiva, säger Lindgren.

Det är kanske inte en sådan här match ni ska vinna?

– Nja, samtidigt måste man överraska någonstans för att ta sig vidare. Det känns ändå som att det hade kunnat bli lite nerv. Vi hade läge att gå ner till ett tremålsunderläge tidigare i matchen, men det slarvar vi bort.