IFK hade grepp om hela matchen

IFK Kristianstad gjorde sitt jobb på annandagen när man bortabesegrade Sävehof med 28–25 (13–9). IFK hade ett klart grepp om hela matchen och även om det blev lite spännande på slutet så var den brandgula segern aldrig i fara.
Handboll/Partille • Publicerad 26 december 2017
Tim Sörensen. Arkivbild.
Tim Sörensen. Arkivbild.Foto: Bosse Nilsson

Trots två utvisningar i inledningen av matchen kunde IFK skaffa sig ett tidigt försprång i målprotokollet.

Faktum är att Sävehof inte gjorde ett enda mål under de fyra minuterna man spelade sex mot fem.

IFK stod bra bakåt samtidigt som Sävehof inte alls fick till sitt spel på nio meter, där William Bogojevic och Johan Jakobsson var de största syndarna.

Faktum är att det dröjde 14 minuter innan Sävehof fick in sitt tredje mål bakom Richard Kappelin.

Nu var det inte så att IFK bjöd på någon sprudlande handboll för när Sävehof hade gjort tre mål hade IFK bara lyckats få in fem mål bakom Per Sandström.

IFK hade sedan en bra period då man gick från 7–5 till 11–6 och de siffrorna skrevs sedan till ledning med 13–9 i paus.

Tio minuter in i andra halvlek hade IFK utökat ledningen till 19–13 med 20 minuter kvar att spela. Knappt åtta minuter senare hade Sävehof halverat avståndet till tre bollar.

Då, vid ställningen 21–18 till IFK och drygt tolv minuter kvar att spela, tog Ola Lindgren timeout.

IFK ryckte efter det ifrån till ledning med 25–20 med mindre än åtta minuter kvar att spela och matchen kändes avgjord.

Men Sävehof krigade på och med 3.30 kvar skiljde det bara två bollar, 23–25. Det blev lite nerv i det i slutet men när Tim Sörensen satte 24–27 från kanten med 1.40 kvar så avgjordes matchen.