IFK inleder med ödesmatch i Champions League

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

Spelordningen för IFK Kristianstad i Champions League är släppt. IFK inleder hemma mot kroatiska RK Zagreb.

– Upp till bevis direkt, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson.

Förra säsongen gjorde IFK Kristianstad, slovenska Celje och RK Zagreb upp i en gastkramande uppgörelse om vilket lag som skulle ta sig vidare till slutspelet i Champions League. Det blev Zagreb, som hade samma poäng som Celje och var en poäng före IFK Kristianstad. IFK slog Zagreb hemma med 29–22, men förlorade borta med 23–26.

Lagen lottades i samma grupp till årets säsong i mästarligan – och det har visat sig att lagen möts i första omgången i mitten av september, enligt den officiella hemsidan för turneringen (ehfcl.com). Och det är IFK som har hemmaplan i premiären.

– Jag visste inte att det hade kommit ut något officiellt, vi har fått ett inofficiellt schema. Stämmer det att vi möter Zagreb är det upp till bevis direkt. Vi slog dem rätt komfortabelt hemma i fjol, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

Efter Zagreb väntar bortamöte mot FC Barcelona för IFK Kristianstads del. I omgång tre kommer Rhein-Neckar Löwen till Arenan.

– Det är en häftig start. På förhand har vi goda chanser att besegra Zagreb. Barcelona borta blir naturligtvis tufft. Jerry Tollbring kommer inte hinna vara borta speciellt länge, säger Jesper Larsson och skrattar.

IFK Kristianstad har fyra matcher i Handbollsligan före första matchen i Champions League. Tävlingssäsongen inleds hemma mot HIF Karlskrona den 1 september, sedan väntar HK Aranäs i arenan (6 september), Skånederby borta mot Ystads IF (9 september), samt OV Helsingborg på hemmaplan den 13 september.

IFK inleder träningsmatchandet måndagen den 24 juli mot tyska storlaget Flensburg-Handewitt.

Fakta

IFK:s inledning på tävlingssäsongen

Det finns ännu inga spikade datum för säsongens matcher i Champions League, utan hemmaklubben får välja speldatum mellan ett par dagars intervall.

Så här inleder IFK i Champions League den kommande säsongen: 13–17 september: IFK Kristianstad–RK Zagreb. 20-24 september: FC Barcelona–IFK Kristianstad. 4-8 oktober: IFK Kristianstad–Rhein-Neckar Löwen.

Visa mer...