IFK inleder säsongen med två Skånederbyn

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Adam Nyfjäll.
Foto: BOSSE NILSSON
Adam Nyfjäll.

Premiären i Handbollsligan är en och en halv månad bort. Nu är det i praktiken klart att IFK Kristianstad inleder säsongen hemma mot Lugi tisdagen den 3 september.

– Så kommer det att bli, säger Henrik Fröberg, IFK:s evenemangschef.

Hela spelschemat till Handbollsligan är ännu inte helt bekräftat, men däremot är IFK:s inledande matcher bokade. I vanlig ordning gör Champions League-spelet att IFK inleder säsongen tidigare än övriga lag, vilket gör att premiären spelas redan tisdagen den 3 september, då det blir hemmamatch mot Lugi.

Fredagen den 6 september är det ny hemmamatch, då mot Ystads IF.

– Vi har lämnat in våra önskemål, men vi har inte fått mejl om att det skulle vara spikat. Vi håller ju på med tider i Champions League också. Men de första två hemmamatcherna kommer i alla fall att spelas tisdag och fredag. Det blir två fina Skånederbyn direkt, säger Henrik Fröberg.

Champions League drar igång den 15 september med hemmamatch mot GOG, men innan dess ska IFK även möta OV Helsingborg på bortaplan onsdagen den 11 september. Därefter väntas det bli flera ändringar i det spelschema som ligger upp på handbollsförbundets hemsida.

IFK har också inlett säsongskortsförsäljningen till Champions League och efter den första veckan hade man sålt 700 säsongskort.

– Det kostar 800 kronor i stället för 1 400 kronor den här säsongen och det är för att vi vill ha med så många som möjligt. Det är det viktigaste för oss den här säsongen, säger Fröberg.

Även Kristianstad HK:s spelschema i allsvenskan har släppts på förbundets hemsida. KHK inleder säsongen på bortaplan mot Skånela söndagen den 29 september. Första hemmamatchen blir mot Eslövs IK söndagen den 6 oktober.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.