Annons

IFK inleder säsongen med två Skånederbyn

Premiären i Handbollsligan är en och en halv månad bort. Nu är det i praktiken klart att IFK Kristianstad inleder säsongen hemma mot Lugi tisdagen den 3 september.
– Så kommer det att bli, säger Henrik Fröberg, IFK:s evenemangschef.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 16 juli 2019
Adam Nyfjäll.
Adam Nyfjäll.Foto: BOSSE NILSSON

Hela spelschemat till Handbollsligan är ännu inte helt bekräftat, men däremot är IFK:s inledande matcher bokade. I vanlig ordning gör Champions League-spelet att IFK inleder säsongen tidigare än övriga lag, vilket gör att premiären spelas redan tisdagen den 3 september, då det blir hemmamatch mot Lugi.

Fredagen den 6 september är det ny hemmamatch, då mot Ystads IF.

Annons

– Vi har lämnat in våra önskemål, men vi har inte fått mejl om att det skulle vara spikat. Vi håller ju på med tider i Champions League också. Men de första två hemmamatcherna kommer i alla fall att spelas tisdag och fredag. Det blir två fina Skånederbyn direkt, säger Henrik Fröberg.

Champions League drar igång den 15 september med hemmamatch mot GOG, men innan dess ska IFK även möta OV Helsingborg på bortaplan onsdagen den 11 september. Därefter väntas det bli flera ändringar i det spelschema som ligger upp på handbollsförbundets hemsida.

IFK har också inlett säsongskortsförsäljningen till Champions League och efter den första veckan hade man sålt 700 säsongskort.

– Det kostar 800 kronor i stället för 1 400 kronor den här säsongen och det är för att vi vill ha med så många som möjligt. Det är det viktigaste för oss den här säsongen, säger Fröberg.

Även Kristianstad HK:s spelschema i allsvenskan har släppts på förbundets hemsida. KHK inleder säsongen på bortaplan mot Skånela söndagen den 29 september. Första hemmamatchen blir mot Eslövs IK söndagen den 6 oktober.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons