Annons

IFK kände på matcharenan

I kväll, söndag 19.00, smäller det.
Rhein-Neckar Löwen mot IFK Kristianstad i Champions League.
Ett dygn innan allvaret kände IFK på matcharenan. Och samtliga spelare deltog.
– Alla är friska och i spelbart skick, säger sjukgymnasten Patrik Sigsjö.
Heidelberg • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 18 februari 2018
Bladetsporten bevakade sista IFK-träningen inför mötet med Rhein-Neckar Löwen.
Bladetsporten bevakade sista IFK-träningen inför mötet med Rhein-Neckar Löwen.

Med tre omgångar kvar av gruppspelet i Champions Laegue börjar det brännas för IFK Kristianstad. Laget skulle behöva plocka en eller par bonuspinnar innan de åker till Zagreb i den sista omgången den 4 mars.

– Så är det. Jag har sagt att vi behöver tre poäng till, kanske fyra, säger Ola Lindgren.

Annons

IFK-tränaren var nöjd med träningspasset.

– Med tanke på att vi har varit på resande fot sedan 04.00 i morse så tycker jag att det var bra intentioner och högt tempo, säger Lindgren, som betonade vikten av att våga trycka.

– Vi måste våga släppa lite på bromsen. Vi har trots allt att vinna eftersom det är ingen som kräver att vi ska vinna här nere.

Vad säger du om hallen?

– Ganska liten och kanske inget man direkt förknippar med Champions League, men planen är 40x20 meter och det är lika för båda lagen.

IFK har som bekant inte rosat marknaden efter EM-uppehållet, men nu vill Ola Lindgren se en nystart.

– Vi har varit i en negativ spiral med många dåliga prestationer, men nu hoppas jag att vi kan hitta tillbaka till grunderna i vårt spel. Bra försvarsspel och så kontringar på det.

Rhein-Neckar Löwen, och deras tränare Nikolaj Jacobsen, har varit en flitig användare av spelet sju mot sex den här säsongen och Ola Lindgren valde att träna en del på hur man ska försvara i den spelformen.

– Det finns många nycklar för att lösa det, och vi slipade på en del i kväll. Sen får vi se hur det ser ut i skarpt läge.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons