Annons

IFK-kaptenen fick behandling mitt under matchen: ”Kunde inte skjuta efter paus”

Först sänkte han Flensburgs stjärna Holger Glandorf – sedan tvingades Olafur Gudmundsson själv kliva av med en höftskada. Och trots att han kom tillbaka i spel blev toppmatchen inte vad IFK-kaptenen hade hoppats på.
– Jag kunde inte skjuta ordentligt efter paus, säger han.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 25 mars 2018
Olafur Gudmundsson.
Olafur Gudmundsson.Foto: Bosse Nilsson

Förra veckan slog Holger Glandorf – högernia i Flensburg – rekordet i antal spelmål i Bundesliga. Mot IFK Kristianstad fick han nöja sig med ett och fick också en rejäl smäll när han kolliderade med Olafur Gudmundsson i första halvlek.

Men Glandorf reste sig och spelade vidare. Värre gick det för Gudmundsson.

Annons

IFK-kaptenen lunkade av planen och var inte synlig på bänken när andra halvlek startade.

– Jag fick en rejäl smäll på höften. Jag fick ta bedövning för att kunna spela och kunde inte skjuta ordentligt efter paus. Det är synd i en sådan här match, suckar Olafur, som stannade på två mål.

Med Helge Freiman skadad redan inför matchen och Olafur Gudmundsson satt ur spel föll i stället ett tungt ansvar på Albin Lagergren. Högernian blev IFK:s bästa målskytt med sina sex mål, men var för ensam när matchen skulle avgöras i andra halvlek.

bild 1/6
Ifk -Flensburg
Olafur Gudmundsson
Albin Lagergren mot Flensburg
Albin Lagergren i kamp med Flensburg
Richard Kappelin
Hampus Wanne Flensburg
Ifk -Flensburg
Olafur Gudmundsson

– Framför allt tappar vi i försvaret och gör för många tekniska fel. (Richard) Kappelin tar många frilägen i första halvlek och även om vi inte spelar jättebra hade vi ändå koll, säger Olafur, som satt i en dopningskontroll länge och väl efter matchen.

– Och jag är fortfarande inte klar. Man kissar ju så mycket inför matcherna att det är svårt efteråt, säger han.

IFK:s chanser att besegra Flensburg i ett dubbelmöte var små redan på förhand. Och efter förlusten på hemmaplan är de närmast mikroskopiska. Men Olafur Gudmundsson har åtminstone inte kastat in handduken.

– Vi har gjort större saker än att vinna med fyra bollar. Det gäller att vi chansar lite. Det är kanske inte 50-50 direkt, men det är inte omöjligt i alla fall, säger han.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons