IFK lånar Ohlander av Ystad

Kristianstad Artikeln publicerades
Fredrik Ohlander lånas ut till IFK.
Foto:Mark Hanlon
Fredrik Ohlander lånas ut till IFK.

Trepartsaffären mellan IFK Kristianstad, Ystads IF och Fredrik Ohlander har fått sin lösning. Ystads IF lånar ut målvakten Fredrik Ohlander till IFK Kristianstad under december månad och IFK:s ambition är att Ohlander ska vara spelklar redan till morgondagens hemmamatch mot H43. "Det brukar bli enligt våra ambitioner", säger Nikolas Larsson, klubbchef i IFK, till Kristianstadsbladet.

Ett lån över en månad – det är den dealen som parterna kommit överens om.

"Vi är nöjda och glada för Fredriks skull. Fredrik är en spelare och människa som gjorde stora positiva avtryck från sig under sin tid i YIF, både som spelare och som människa. Därför känns det extra kul att vi kunde hjälpa Fredrik i en situation som ingen trodde skulle dyka upp. Vi önskar Fredrik lycka till och hoppas att han kommer att trivas i sin nya miljo,"̈ säger Marcus Lindgren, sportchef i Ystads IF.

Fredrik Ohlander:

"Jag är glad att det löst sig mellan YIF och IFK och ser fram emot ett nytt spännande uppdrag i min handbollskarriär säger IFK:s nye målvakt.

Vad som gäller om IFK vill behålla Ohlander även efter årsskiftet är något som parterna får diskutera om det blir aktuellt.

– Om en förlängning blir aktuell så får vi ha en enskild diskussion med Fredrik och en annan med Ystad, säger Nikolas Larsson.

Fredrik Ohlander kommer att göra sin första träning med IFK redan i eftermiddag vid 16.30-tiden.

Och allt talar alltså för att han kommer att finnas med i truppen i morgon mot H43.