IFK redo att presentera nya tränaren – oklart när han tar över

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
På torsdags presenterar IFK Kristianstad sin nya tränare.
Foto: Bosse Nilsson
På torsdags presenterar IFK Kristianstad sin nya tränare.

Före torsdagens möte mellan IFK Kristianstad och Eskilstuna Guif kommer IFK att presentera sin nya tränare. Precis som Bladetsporten tidigare har berättat ska det röra sig om Ljubomir Vranjes. Men exakt när Vranjes tar över är fortfarande oklart.

Det har varit några turbulenta veckor för IFK och så sent som i torsdags slutade Ola Lindgren med omedelbar verkan. Bladetsporten har tidigare berättat att Ljubomir Vranjes har varit muntligen överens med IFK om ett treårskontrakt och nu ska alltså allting vara klart.

Klockan 15.30 på torsdag blir det också officiellt.

Däremot blir det inte den nye tränaren som kommer att leda laget mot Guif.

– Nej, det blir Uffe (Larsson) och Lasse (Olsson), säger sportchefen Jesper Larsson.

Ljubomir Vranjes kommer att ta med sig den förre IFK-profilen Björn Sätherström som assisterande tränare, men exakt när duon tar över är inte klart. Sportchefen Jesper Larsson vill avvakta med de exakta datumen.

Kommer den nya tränaren att ta över direkt efter Guif-matchen?

– Det kan jag inte gå in på just nu. Vi kommer att lämna sådan information på torsdag.

Men det blir någon form av presentation även framför fansen inför matchen?

– Någonting åt det hållet.

Ljubomir Vranjes är också en av de hetaste kandidaterna att ta över förbundskaptensjobbet när Kristján Andrésson lämnar efter OS 2020. En lösning som gör övergången från storlaget Veszprem till IFK Kristianstad smidigare.

Jesper Larsson sitter också med i den landslagskommitté som ska ta fram den nye förbundskaptenen.

– Men jag är inte så delaktig i det arbetet. Jag är bara adjungerad från Svensk Elithandboll, säger ”Jeppe”, som i övrigt inte vill säga så mycket om jakten på ny förbundskapten.

– Jag är intresserad av vad IFK hittar för lösning som kommande tränare. Sedan sitter jag kanske på information om vem som ska bli förbundskapten också, men det är fortfarande så att Andrésson har ett kontrakt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.