IFK-spelare misstänkt för våld mot tjänsteman

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Stig-Tore Moen Nilsen är misstänkt för våld mot tjänsteman.
Foto:Bosse Nilsson
Stig-Tore Moen Nilsen är misstänkt för våld mot tjänsteman.

IFK Kristianstads högernia Stig-Tore Moen Nilsen är misstänkt för våld mot tjänsteman efter en festkväll på nattklubben Grand.

– Oerhört tråkigt, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson.

Det var efter IFK Kristianstads möte med Wisla Plock i lördags som Stig-Tore Moen Nilsen, tillsammans med en annan man, befann sig på Grand.

Klockan 02.54 kallades en polispatrull till platsen. Enligt polisanmälan hamnade den andre mannen i bråk med en annan gäst och blev då omhändertagen av vakterna. Den mannen misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

Stig-Tore Moen Nilsen ska, enligt anmälan, ha observerat att mannen togs om hand och gick då till angrepp mot vakterna med slag och sparkar. En av vakterna skadades och fick åka till sjukhus.

Stig-Tore är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson känner till händelsen.

– Detta fick jag reda på när det hade hänt. Vi har informerats om läget och vi har också gjort upp en plan med Stig-Tore, säger Jesper Larsson.

Vad för plan?

– Vi har ett arbetsgivaransvar i det här och kommer att stötta Stig-Tore genom det här. Det är så klart oerhört tråkigt.

Stig-Tore Moen Nilsen var med i matchtruppen mot Alingsås under tisdagskvällen, men spelade inte.

– Han hade kunnat spela, men eftersom han hade ont i handen valde vi att vila honom.

Har det inte varit aktuellt att stänga av honom?

– Vi har så klart ett ansvar gentemot Stig-Tore att hjälpa honom i det här. Exakt hur är mellan oss och honom. Men Stig-Tore kommer att få den hjälp som han behöver gällande sitt omdöme.

Bladetsporten har sökt Stig-Tore Moen Nilsen under onsdagen utan att lyckas.

Jesper Larsson igen:

– Stig-Tore är så klart ångerfull över det som hänt, men exakt vad som hänt är inte klarlagt ännu. Det är snarare så att han inte borde ha försatt sig i den här situationen över huvud taget.

Moen Nilsen och den andre mannen omhändertogs av polisen på platsen och en förundersökning är nu inledd.

– Enligt polisen som var där så var det stökigt på platsen och inga förhör kunde hållas, säger Johan Berndtsson, förundersökningsledare hos Kristianstadspolisen.

Vad händer nu i ärendet?

– Steg ett är att prata med målsäganden, som är vakten, och sedan eventuella vittnen. Sedan får förhören med de misstänkta komma i andra hand, säger Berndtsson.