IFK utan chans – men dramat fortsätter

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Bosse Nilsson

Det blev ingen skräll – men dramat i Champions League fortsätter.

Allt tyder på att IFK Kristianstads öde i jakten på en åttondelsplats avgörs borta mot Zagreb i sista omgången.

– Jag såg inte kraften i spelarna. Det är klart att vi är besvikna, men Nantes var för smarta, säger IFK-tränaren Ola Lindgren efter 26–31-förlusten.

Franska grupptvåan Nantes blev inte helt oväntat en övermäktig uppgift för ett chanslöst och energilöst IFK Kristianstad.

Inför 3 816 åskådare i Kristianstad Arena vann fransmännen med klara 31–26 och befäste inte bara andraplatsen i grupp A, man knappade dessutom in på tabellettan Vardar som föll mot Barcelona på lördagskvällen.

– Jag är nöjd. Det är svårt att vinna i Sverige och det var en viktig match för Kristianstad. Men nyckeln för oss var ett starkt och bra försvar, säger Thierry Anti, tränare i Nantes.

Olafur Gudmundsson gjorde en stark comeback efter sin skada, men var för ensam den här lördagskvällen även om Richard Kappelin också inledde övertygande i målet.

Landslagsmannen Philip Henningsson hade en tung kväll och noterbart är att skyttarna Albin Lagergren och Stig-Tore Moen Nilsen bara fick ihop fem mål tillsammans.

IFK Kristianstads snack om att spela disciplinerat kom på skam direkt när hemmalaget kastade bort bollarna i matchinledningen och Nantes gick upp en tidig 3–1-ledning.

Men Olafur Gudmundsson (som alltså var tillbaka efter sin höftskada) var glödhet och visade IFK vägen in i matchen.

Helge Freiman (även han tillbaka efter sin ryggskada) hade chansen att sätta 10–9 i tomt mål, men lyckades missa och i stället drog fransmännen iväg till en tremålsledning.

IFK snyggade till visserligen till siffrorna (12–13 i paus), men starten på andra halvlek blev blytung för hemmalaget.

Nantes gick snabbt upp till 18–14 som blev 21–16 och efter bara tio minuters spel hade tåget i praktiken gått för IFK Kristianstad.

Nantes kunde sedan defilera hem segern och tystnaden i Kristianstad Arena var talande.

Tidigare på lördagseftermiddagen möttes IFK:s huvudkonkurrenter om sjätteplatsen, Wisla Plock och Zagreb i Polen. Plock vann med 27–24, ett gynnsamt resultat för IFK som är fortsatt före i tabellen på inbördes möten.

IFK har Rhein-Neckar Löwen (borta), Barcelona (hemma) och Zagreb (borta) kvar att möta innan gruppspelet är avklarat.

De sex bästa lagen i gruppen går vidare till slutspel.

Matchfakta

Handboll, Champions League

IFK Kristianstad–Nantes 26–31 (12–13)

IFK: Olafur Gudmundsson 9, Viktor Hallén 5, Tim Sörensen 4 (1), Albin Lagergren 3, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Philip Henningsson, Gunnar Steinn Jonsson, Mario Lipovac.

Visa mer...