Annons

IFK utan chans – men dramat fortsätter

Det blev ingen skräll – men dramat i Champions League fortsätter.
Allt tyder på att IFK Kristianstads öde i jakten på en åttondelsplats avgörs borta mot Zagreb i sista omgången.
– Jag såg inte kraften i spelarna. Det är klart att vi är besvikna, men Nantes var för smarta, säger IFK-tränaren Ola Lindgren efter 26–31-förlusten.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 10 februari 2018
Foto: Bosse Nilsson

Franska grupptvåan Nantes blev inte helt oväntat en övermäktig uppgift för ett chanslöst och energilöst IFK Kristianstad.

Inför 3 816 åskådare i Kristianstad Arena vann fransmännen med klara 31–26 och befäste inte bara andraplatsen i grupp A, man knappade dessutom in på tabellettan Vardar som föll mot Barcelona på lördagskvällen.

Annons

– Jag är nöjd. Det är svårt att vinna i Sverige och det var en viktig match för Kristianstad. Men nyckeln för oss var ett starkt och bra försvar, säger Thierry Anti, tränare i Nantes.

Olafur Gudmundsson gjorde en stark comeback efter sin skada, men var för ensam den här lördagskvällen även om Richard Kappelin också inledde övertygande i målet.

Landslagsmannen Philip Henningsson hade en tung kväll och noterbart är att skyttarna Albin Lagergren och Stig-Tore Moen Nilsen bara fick ihop fem mål tillsammans.

IFK Kristianstads snack om att spela disciplinerat kom på skam direkt när hemmalaget kastade bort bollarna i matchinledningen och Nantes gick upp en tidig 3–1-ledning.

Men Olafur Gudmundsson (som alltså var tillbaka efter sin höftskada) var glödhet och visade IFK vägen in i matchen.

Helge Freiman (även han tillbaka efter sin ryggskada) hade chansen att sätta 10–9 i tomt mål, men lyckades missa och i stället drog fransmännen iväg till en tremålsledning.

IFK snyggade till visserligen till siffrorna (12–13 i paus), men starten på andra halvlek blev blytung för hemmalaget.

Nantes gick snabbt upp till 18–14 som blev 21–16 och efter bara tio minuters spel hade tåget i praktiken gått för IFK Kristianstad.

Nantes kunde sedan defilera hem segern och tystnaden i Kristianstad Arena var talande.

Tidigare på lördagseftermiddagen möttes IFK:s huvudkonkurrenter om sjätteplatsen, Wisla Plock och Zagreb i Polen. Plock vann med 27–24, ett gynnsamt resultat för IFK som är fortsatt före i tabellen på inbördes möten.

Annons

IFK har Rhein-Neckar Löwen (borta), Barcelona (hemma) och Zagreb (borta) kvar att möta innan gruppspelet är avklarat.

De sex bästa lagen i gruppen går vidare till slutspel.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons