IFK:s finalmotståndare värvar från Hammarby

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Hammarbys Nils Pettersson flyttar till Skåne och HK Malmö.
Foto: Anders Wiklund/TT
Hammarbys Nils Pettersson flyttar till Skåne och HK Malmö.

IFK Kristianstads finalmotståndare HK Malmö förstärker på vänsterkanten. Efter att ha tappat storstjärnan Fredrik Petersen värvar Malmö nu Nils Pettersson från Hammarby.

Nyligen blev det klart att HK Malmö, som tog SM-finalen mot IFK till förlängning, får klara sig utan Fredrik Petersen nästa säsong när den rutinerade vänstersexan flyttar hem till IFK Ystad.

Nu har man alltså gjort klart med ersättaren Nisse Pettersson.

– Det här känns väldigt spännande. Jag har fått ett gott intryck av klubben när jag pratat med Stian och Jörgen och ser fram emot att komma till Malmö. Jag ser fram emot många roliga matcher i såväl Handbollsligan som Europacupen, säger Pettersson till Malmös hemsida.

27-åringen har varit en av Hammarbys bästa spelare de senaste åren och gjorde 65 mål i Handbollsligan förra säsongen. Det är en värvning som Malmös tränare Stian Tönnesen är nöjd med.

– Givetvis är jag det. Vi får in en väldigt komplett spelare och jag tror detta kommer att bli väldigt bra. Tillsammans med Simon Nyberg har vi ett utomordentligt par på vänstersex. Nisse är säker i läget och har ett bra register. Då han även är bra defensivt ser jag detta som en väldigt bra värvning, säger Tönnesen.